Те обясниха, че заплащането на труда им е обидно и

...
Те обясниха, че заплащането на труда им е обидно и
Коментари Харесай

Медицински сестри от Варна излязоха на протест, искат по-достойно заплащане!


Те обясниха, че заплащането на труда им е обидно и унизително. Според тях е неприемливо една здравна сестра да получава стартово 750 лева заплата, поради тежкият и виновен труд, който поставя.

Медицинските сестри от Варна показаха мнение, че постоянно поради йерархията в гилдията, не срещат нужното почитание и от лекарите, за които работят. 

На митинга през днешния ден бе изразено подозрението, че умишлено се занижава заплащането на труда на медицинските сестри, с цел да работят те не на едно, а на няколко места, като по този метод да компенсират неналичието на фрагменти в опазването на здравето. 

Медията ни потърси мнението и на шефа на здравното заведение доктор Красимир Петров, който разяснява следното:

" Всякакъв тип претенции за увеличение на заплащането на медицинските сестри са разумни. На фона на междинните заплати на медицинските сестри в страната, МБАЛ " Св. Анна " не е никога под междинните равнища на възнаграждение на личния състав. Целта на управлението постоянно е била да подтиква чиновниците си с допустимо най-високи спомагателни хонорари. По време на коронавирус, поради по-малката заработка, беше неразрешена всякаква планова активност, и това докара до спад на спомагателното възнаграждение с към 20%. Болницата обаче не е в листата с ниските заплати, прави се всичко допустимо да получават медицинските сестри съответно възнаграждение ", разяснява доктор Красимир Петров. 

Какви са проблемите, които слагат на дневен ред протестиращите, вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР