Те имат и друго име – варягиОбзалагам се, че ако

...
Те имат и друго име – варягиОбзалагам се, че ако
Коментари Харесай

Руснаците не са славяни, а викинги

Те имат и друго име – варяги


Обзалагам се, че в случай че кажа непосредствено на почитаемите читатели на вестник „ Труд “, че руснаците не са славяни, а викинги, несъмнено 95% от тях ще кажат, че новоизлюпения пенсионер се е чалнал. Но това е истината, за жалост. Да създадем нужните политико-исторически разкопки и да забележим по какъв начин по този начин се е получило.

Първо, да уточним кои са викингите. Те са едно крепко, крепко русокосо племе, което населява земите на Норвегия и Дания ранните епохи на Средновековието – V-VIII век. Противно на мнението, че тези земи са едва плодородни, викингите израсли физически доста по-силни от съевропейците си по простата причина, че там има доста риба – висококалорична храна, и няколкото месеца пролет, лято и ранна есен обезпечават богата зелена паша на многочислените им стада.

Израснали физически мощни, викингите скоро претърпяват демографски гърмеж и би трябвало да се разселват. Тръгват по всички направления, докъдето могат да стигнат техните в действителност фамозни кораби. Те са нещо приблизително сред лодки и кораби – на гребла, могат да поемат до 40 души бойци, както и храна за няколко седмици, и плячка, несъмнено. И обособените дребни княжества или кралства (учените се затрудняват по какъв начин да ги нарекат) – съгласно мен са просто родове, потеглят на походи. Отначало до най-близката точка Англия. През 742 година е маркирано първото им нахлуване – над един манастир в северната част на Англия. Монасите са избити, а съкровищата им – златна и сребърна църковна утвар, прибрана от грижовните викинги. Те не престават и по-надолу, срещайки слаба опозиция от дребните британски кралства, пръкнали се като гъби след дъжд на територията на днешна Англия след изтеглянето на римляните оттова през IV век. Други групи с кораби навлизат във френските реки и проникват чак до Париж. Разселват се в Нормандия, където вършат едно мощно кралство, което последователно овладява властта в цяла Франция. Други проникват в Средиземно море, завладяват Сицилия, вършат там свое кралство и така нататък

По-интересна е другата група, която потегля на изток. Тя прекосява Балтийско море и по суша също навлиза в днешна Швеция. Противно на мнението, че шведите през днешния ден са един мирен добър народ, разногласията измежду техните учени по настървеност и взаимни обиди, надминават надалеч и тези у нас – тюрки ли сме или иранци. В последно време в Швеция даже има учени, влезнали в пандиза, тъй като сходно на Божидар Димитров, нарекли някои свои сътрудници „ задници ”, „ шибаняци ” и така нататък От Швеция минават във Финландия и тук стигаме до най-важното.

Навлизайки във Финския залив те се откриват в езерото Старая Ладога. Където на един остров, съгласно мненията на естонски и съветски археолози от последните 10 години, той се трансформира в съществена база на викингите. После те потеглят на изток с кораби и употребяват пълноводието на някои огромни реки, както в Англия и Франция, по този начин и в Русия. Оттам идва и названието, с което се прочуват по тези места – роуси. Роуси не е славянско име, а старогерманско (викингско), което значи гребец. Хората са ги разглеждали основно като гребци. След това те доближават до Нижни Новгород по течението на тамошните реки и основават първата съветска страна – Новгород – някъде към VIII век. Имената на тези, които я основават – Асколд, Дир, Свенелд, Рюрик, не са славянски, а викингски.

Викингите са страхотни бойци – такива като тях няма. Те се бият главно с мечове и бойни брадви и прекомерно леко се постановат над народите, живеещи на юг от тях. В земите на Русия няма кой да ги спре. Те са едва обитаеми от дребни славянски племена, които викингите елементарно разрушават. Мъжете и по-младите дами с децата продават за плебеи по пазарите на Южна Европа и главно в Константинопол на Византия. Част от тях – обособени в обособени отряди на командоси, употребяват и опиати, които получават от една горска гъба. От нея те безусловно полудяват и стартират да се бият по този начин, че да не усещат никаква болежка. Бият се до момента в който умрат – даже получили по 15-20 тежки рани. Те не се тормозят нито от армии, нито от името на страната, нито от името на народа, който атакува. Целта им е обир, само че и заселване на избраните места.

Викингските вождове, които основават Новгород, се скарват между тях. Следват поредност от дворцови убийства, опити за преврати, при които двама от тях бягат на юг и основават град Киев, който лека бавно ще стане столица на съветската държавност. Както и при държавността на други европейски нации, ще се изяви на политическата сцена не с една унитарна страна, като при нас – българите, а с пет-шест страни, сходно на сърбите (те имат няколко страни чак до 13 век). Така и русите – с изключение на Киев и Новгород, основават Москва, Суздал и още няколко страни.

Те са станали обект на изследвания още от появяването на академичната историческа просвета. Руските дореволюционни учени до един смятаха, че те нямат нищо общо със славяните и че са викинги. Тази доктрина в съветската историография и до момента се назовава нормандската, тъй като другото име на викингите е нормани. Има и още едно име – варяги. Руснаците признаваха това редом със славянската доктрина. Тя доста приличаше на българската. В смисъл – имало е някакви викинги, които са създали страната, само че славяните са били толкоз повече, че са ги погълнали и асимилирали в себе си. Така се твърдеше и у нас – прабългарите са потънали в славянското море, основали страната, дали й името, само че след това изчезнали. По-нататък ще забележим, че това не е правилно. Но руснаците признаваха тази доктрина в дореволюционните времена и името на най-прославения им военен транспортен съд беше „ Варяг “ от руско-японската война. Неизвестно за какво комунистите заложиха всичко на славяно-финската доктрина и тъй като можеха да наложат мнението си на историците, ги принудиха да пишат тъкмо това – че славяните са всичко в Русия. Че караха и други страни, като България да се съгласяват със същото. Разбира се, всеки съгласно своите условия.

Има и още нещо, което и аз не зная дали може да се регистрира като неточност или инцидентен триумф. Накараха Хитлер да повярва, че руснаците са славяни в действителност и затова съгласно неговата расова доктрина „ Унтерменшен “ (подчовеци), те нито могат да окажат опозиция, нито заслужават заличаване, или в най-хубавия случай да бъдат плебеи на немската раса. Според неговата лична доктрина немската раса стои най-горе над всички останали. Като над немската раса, с цел да наподобява напълно обективно мнението му, стоят викингите. По това време викингите са единствено в Норвегия и Дания – една шепа народ, и Хитлер не се тормозил, че те могат да оспорят господството на немската раса. Мислейки такива неща, Хитлер атакува Съветския съюз, който в действителност е една съветска империя. Е, викингите в Русия се поозорват 4-5 месеца, до момента в който схванат какво става. След това се ядосват и напердашват Хитлер по всички правила на викингското военно изкуство. Доказвайки му, че може би е прав в расовата доктрина – викингите стоят над всичко.

Какво демонстрират разкопките, които се вършат на мястото на викингските селища Старая Ладога, Новгород и Киев. Това, че викингите с изключение на на изток, отстъпват и на запад. И за наслаждение може би на някои поляци, те основават и Полша. Т.е. Полша също е викингска страна. На юг обаче е забавно какво стана с нас и с Византия. Византия я употребяват като място, където печелят. Продават стоките си – основно кожи и плебеи славяни, само че също по този начин се наемат и в нейната войска. Известно време е съществувал викингски отряд от 6500 души, нает в Русия от Киев. Тези 6500 души са армията на императора. Те по този начин се и назовават – варяги, и се бият с изключително озлобление във всички войни на императора.

В България също е доста забавно: те изобщо не се закачат, тъй като ги е боязън от българската войска – това е епохата на царете Борис, Петър и Симеон Велики. Страх ги е и по тази причина византийският император написа, че варягите в техния комплициран път от Киев до Константинопол по реките се сблъскват с печенеги и с кумани. Успокояват се, когато стигат границите с България при устието на Дунав – с българите имат съглашение за търговия, изобщо имат мирни и положителни връзки.

След приемането на християнството в X век викингите най-накрая се усмиряват и обяснението, че почват да пишат и приказват на славянски език е несъстоятелно. Те приказват и пишат на български език. По принцип, терминът „ славяни ” е фиктивен едвам в XVIII век и не се среща в Средновековието. Азбуката, която възприемат в Киев, е старобългарската, на нея те пишат, това е литературния им език и лека бавно го усвояват, пишейки и говорейки до XII век съвсем фототипно. Без да трансформират и запетая, тъй като това се считало за разкол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР