Те ходят като призраци по бреговете на остров Ванкувър в

...
Те ходят като призраци по бреговете на остров Ванкувър в
Коментари Харесай

Запознайте се с редките плуващи вълци, които ядат морска храна

Те вървят като призраци по крайбрежията на остров Ванкувър в Канада – по този начин неуловими, че хората рядко виждат по какъв начин те се прокрадват из мъхестите гори.

Британският режисьор Бърти Грегъри е един от щастливцитe: той следи крайбрежни вълци – известни още като морски вълци през 2011 година

„ Има нещо в наличието на крайбрежен вълк – те просто имат тази магия и аура към себе си “ – споделя той.

Този опит го въодушевява да се върне и да документира животните за първия епизод на National Geographic в YouTube, wild_life with bertie gregory, която стартира от трети август.

„ Крайбрежните вълци са неповторим див звяр и ловуват в този приказен пейзаж “ - споделя Грегъри. Островът и неговите отдалечени западни околности са след непокътнатите диви елементи на тихоокеанския северозапад.

Крис Даръмонт, теоретичен шеф на фондацията Рейнкоуст Консервейшън, е изучавал необичайния метод на живот на хищниците за към две десетилетия. Той споделя някои забавни обстоятелства за неуловимата популация на крайбрежните вълци.

Има два типа крайбрежни вълци

Има континентални крайбрежни вълци и крайбрежни островни вълци, като последната е тази, която е във фокуса на Грегъри. „ Континенталните крайбрежни вълци са също „ крайбрежни “, макар че ядат по-малко морска храна спрямо тези на острова ” – споделя Даръмонт.

Животът им е привързан с океана

Животът на крайбрежните вълци е напълно обвързван с океана за разлика от сухоземните им братовчеди. Гените им също потвърждават. И двата типа крайбрежни вълци имат друга ДНК от вълците навътре в континента    , демонстрира проучване от 2014 година, оповестено в BМC Ecology.

До 90 % от диетата им е морска храна

Повечето вълци се хранят с горски дивеч – сърни и елени, само че крайбрежните са съвсем напълно песцетарианци – като сьомгата сформира към една четвърт от менюто им. Освен нея те ядат ракообразни, миди, яйца на херинга, речни видри и умрели китове.

Те са отлични плувци

Крайбрежните вълци живеят с две лапи в океана и две лапи на сушата, споделя Даръмонт. Когато ловуват, те преплуват километри сред островите, с цел да пируват с тюлени и трупове на животни, които намират върху скалите.  „ Най-дългият им записан връх е 12 километра от сушата до непосредствен архипелаг. “

Близки са по размери до немската овчарка

Те са по-дребни от сивите вълци в останалите елементи на страната, което е разследване от метода им на хранене. „ Вълците във вътрешността са с към 20 % по-едри “ - споделя Даръмонт. Освен това цветът на крайбрежните нормално е кафяв или червеникав.

Остров Ванкувър не е единственият им дом

Има и още популации, които населяват югоизточната част на Аляска, макар че общият им брой е намалял с течение на времето. „ Някога те са бродели по цялото крайбрежие чак до Калифорния в тогавашните умерени дъждовни гори. Сега те слизат единствено на север от Ванкувър. “ - споделя ученият.

„ Това би трябвало да ни припомня да се грижим добре за тях. “

Източник: National Geographic

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР