Те грабят изоставени магазини, ресторанти и офиси, блокират камиони с

...
Те грабят изоставени магазини, ресторанти и офиси, блокират камиони с
Коментари Харесай

Мародерски банди започнаха да вилнеят в ударените от земетресението турски райони

Те грабят изоставени магазини, заведения за хранене и офиси, блокират камиони с филантропична помощ

Мародерски банди са почнали да вилнеят в засегнатите от тежкото земетресение в Турция региони и пречат на избавителните работи. Те грабят изоставени магазини, заведения за хранене и офиси, блокират камиони с филантропична помощ, а от време на време водят война между тях с огнестрелно оръжие.

Това оповестяват както локални медии и очевидци в обществените мрежи, по този начин и задгранични спасители. А организация Франс прес заяви за сблъсъци сред незнайни групи. Лично президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в сегашен коментар на обстановката отбеляза, че имало случаи на мародерство.

Заради напрежението се стигна дотам изпратените в помощ военнослужещи от австрийската войска да бъдат изтеглени от съображения за сигурност.

" Наблюдава се възходящо равнище на експанзия сред турски групировки ", изясни пред организация АПА подп. Пиер Кугелвайс, като добави, че има известия за пукотевица.

В окръг Хатай от вторник са 82-ма австрийски военнослужещи. Те са останали там и са подготвени за нови задачи, щом ситуацията се усъвършенства, сподели още Кугелвайс.

Временно се отдръпнаха и немските спасители, които се намират в Хатай. Според тях в последните часове ситуацията със сигурността се е влошило. Спасително-издирвателните немски екипи към този момент остават в взаимния базов лагер в град Къръкхан. Ако има съответни данни, че някой може да бъде избавен жив, те ще отидат на мястото, съобщи пред ДПА представител на Федералната работа за техническа помощ.

Оттам отдават напрегнатата конюнктура наред с другото на " дефицита на храна и проблемите с водоснабдяването в зоната на земетресението ". В известието се приказва за " бурни подиуми " и се прибавя добави, че сигурността на доброволците би трябвало да бъде взета поради.

Междувременно в деяние за битка с мародерите на помощ на турската полиция се притекоха частите от специфичните сили. Те сполучливо са заловили няколко банди, които са блокирали камиони с филантропична помощ, с цел да ги оберат. Съобщава се, че хванатите мародери биват разстрелвани на място.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ АРЕСТА НА МАРОДЕРИТЕ:

Marauders who tried to block and rob humanitarian aid trucks in Turkey were caught on video. Law enforcement officers opened fire and pursued them for several kilometers, the robbers were caught by TEM and Asayish units.
— Avia.Pro -
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР