Заведения грубо нарушават общинските разпоредби по отношение на тентите и

...
</TD
>Заведения грубо нарушават общинските разпоредби по отношение на тентите и
Коментари Харесай

Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в Капана над закона

Заведения жестоко нарушават общинските разпореждания във връзка с тентите и разположените чадъри по Главната и кв. “Капана " откри Plovdiv24.bg.

Както неотдавна писахме - с изключение на маси за намерено сервиране, само че и сложи грозни черни рекламни чадъри.

Това обаче е в огромен прорез с разпоредбите, избрани от Общинския съвет. Според общинската разпоредба слънцезащитните уреди би трябвало да са бели или с цвят охра, както и да нямат реклами по тях. След нашата публикация тогава и разбрали грешката си, притежателите на заведението

Нарушенията от страна на други заведения обаче не престават и то на Главната улица и квартал “Капана ", като стоят ненаказани с месеци, а Общината продължава да си затваря очите за погазването на наредбата.

Така предприемачи, които изкарват хляба си, ползвайки емблемите на Пловдив - Главната и " Капана " вземат решение, че са богопомазани и не желаят да съблюдават разпоредбите на Наредбата на Общински съвет Пловдив за реда за слагане на преместваеми обекти за увеселителна, комерсиална или друга обслужваща активност и детайлите на градското обзавеждане на територията на Община Пловдив.

Според член 7, алинея 7 - върху зоните за слагане на маси за намерено сервиране, се позволява използването единствено на леки преместваеми слънцезащитни устройства с преносима отваряема структура като чадъри, сенници, чийто носещи детайли не са трайно закрепени към поземления парцел, а за територията на АИР и обществените пространства на пешеходна зона I на гр. Пловдив: площад Централен – ул. " Княз Александър I Батенберг " – площад " Римски стадион " – ул. " Райко Даскалов " – до пешеходния мост, и прилежащите им пешеходни пространства – единствено чадъри в цветовата гама от бяло до охра без рекламни надписи.

При извършен неотдавна диалог с той бе безапелационен, че в " Капана " не се съблюдават разпорежданията, макар многочислените установени протоколи.

Тогава той изясни пред Plovdiv24.bg, че с премахването на слънцезащитните уреди, които не отговорят на условията, се заема общинската администрация.

" Всички установени протоколи са изпратени към Община Пловдив за отношение по подготвеност. Тяхна работа е да се заемат с премахването на тези уреди, в случай че наемателите и притежателите не го създадат сами. ", добави той и ни увери, че всекидневно на територията на " Капана " има екип на ПОИ, който ревизира.

На пръв взор за някои това с цвета на слънцезащитните уреди е нищожен проблем на фона на всичко останало. В последна сметка обаче образът, чистотата и положителният аспект на Пловдив зависи от всички нас и спазването на разпоредбите основава естетиката, с която се гордеем.

Заради занижения надзор и неналичието на наказания от страна на Община Пловдив пък се постанова на поносим сходни цигании, а като отидем в някой европейски град се възхищаваме на ситуацията, защото там най-малко централните градски елементи са на равнище.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР