Заместник-кметът по екология лично ще подпиша договора за ползване под

...
</TD
>Заместник-кметът по екология лично ще подпиша договора за ползване под
Коментари Харесай

Тимчев: Лично ще подпиша договора за ползване под наем на 100 дка от разсадника

Заместник-кметът по екология персонално ще подпиша контракта за прилагане чартърен на 100 декара от разсадника, откакто шефът на Оперативна програма " Градини и паркове " е отказал да постави подписа си под документа. Това заяви пред камерата на Plovdiv24.bg самият Тимчев.

" След като отхвърля да подпише контракта - нищо, ще го подпиша аз. Иначе на следващия ден ще седне пред моята врата и ще каже: " Шефе, да обявим социална поръчка за 800 000 лв. за цветя " - разяснява заместник-кметът. 

Тимчев изясни, че администрацията прави всичко допустимо да понижи разноските и по тази причина е понижена и употребената повърхност - от 235 декара на 100 декара. Не може внезапно да се затвори разсадника и да се реалокира на ново място, тъй като в този момент стартира интервалът, в който се обработват зелените растения и цветя.

Наемът предходната година е бил 47 000 лева, след това е понижен на 30 000 лева Сега общината търси всевъзможни разновидности да се снабди с подобаващ по мярка терен за растенията. Надява се Министерство на земеделието да трансферира безплатно собствеността на земеделска земя в землището на града. Превръщането й в нов разсадник ще коства към 5-6 милиона лв. и ще отнеме значително време. 

Все отново не се изключва опцията Община Пловдив да придобие още веднъж някогашния си личен разсадник, който сега е в активите на " Пълдин туринвест ".

Собственикът на парцела и желае да извлече изгода от него. " Ще пробваме да го купим " - сподели кметът, а на въпрос дали и този притежател не извива ръцете на общината, отговори: " Ние гласувахме срещу акциите на панаира ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР