Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев бе специален гост на честването

...
</TD
>Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев бе специален гост на честването
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Русе почете паметта на Васил Левски в Букурещ

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев бе специфичен посетител на честването на 151 година от гибелта на Васил Левски в Национален парк " Михай Първи “ в Букурещ. Пред паметника на героя в румънската столица се събраха представители на българските общности в северната ни съседка.

" Всички ние като общество имаме да извървим още доста дълъг път, до момента в който реализираме идеала на Апостола на свободата за чиста и свята република “, съобщи заместник-кметът. Той изрече своите благодарности към българското посолство в Румъния за поканата и предложения членовете на дипломатическата задача на идното 63-то издание на музикалния фестивал " Мартенски музикални дни “, който ще се организира от 15 до 31 март в Русе.

На възпоменателното честване участваха още посланикът на България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков, представители на посолството и на Народно читалище " Христо Ботев – 1908 “ в Русе.

Отслужена бе панихида в памет на Апостола.

Присъстващите сервираха венци пред паметника му, както и пред монумента на Христо Ботев, който също се намира в парк " Михай Първи “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР