За създаване на всеобхватно видео наблюдение, което да свързва общините,

...
</TD
>За създаване на всеобхватно видео наблюдение, което да свързва общините,
Коментари Харесай

Договориха се за създаване на всеобхватно видео наблюдение, свързващо общините в Бургаско

За основаване на всеобхватно видео наблюдаване, което да свързва общините, намиращи се на територията на Бургаска област, се договориха управленията на Прокуратура, Полицията и Кметовете на общини от региона. Те участваха в първата по рода си среща в този формат, която бе извършена по самодейност на Окръжния прокурор на Бургас – Георги Чинев.

Съвещанието бе намерено от прокурор Любомир Петров – административен началник на Апелативна прокуратура - Бургас. На срещата участваха още прокурор Андрей Червеняков от Окръжна прокуратура – Бургас, прокурор Радослав Воруков – зам.-административен началник на Районна прокуратура - Бургас, комисар Емил Павлов – зам.- шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, ръководителите на полицейските ръководства в региона, кметовете на Бургас, Поморие, Несебър, Созопол, Приморско, Камено, Айтос, Руен, Сунгурларе, Карнобат, както и представители от общините Царево, Малко Търново и Средец.

Обсъдени бяха въпроси, свързани със положението и динамичността на престъпността в правосъдния регион и нуждата от дейното взаимоотношение сред правоохранителните органи и органите на локалната власт за сполучливото й противопоставяне.

Акцент бе подложен върху противодействието на битовата престъпност, пътнотранспортните катастрофи, закононарушенията, свързани с приложимост на наркотични субстанции и съществено засиленият мигрантски напън.

Освен за построяването на взаимно видео наблюдаване участниците в полемиката се договориха и за отделянето на повече средства от общинските бюджети за закупуване на дрегери, камери за наблюдаване и дронове, което също би улеснило работата по определяне и задържане на причинители на закононарушения. Повече средства от общинските бюджети ще бъдат отделени и за възстановяване на пътната инфраструктура в общините, което би трябвало да спомогне за понижаване на броя на пътните произшествия.

Договорено бе и засилено практическо съдействие сред прокуратура и общините по надзора за правда, което да докара до понижаване на броя на незаконосъобразните актове на общинските администрации, като по този метод те да бъдат оптимално правно издържани, с цел да не бъдат отменяни от съдилищата.

Участниците в работната намира се сплотиха към общото схващане, че сполучливото противопоставяне на престъпността може да бъде осъществено посредством дейно съдействие, разговор и взаимоотношение сред всички институции, в сходство със законовите им пълномощия и отговорности. Те показаха цялостната си подготвеност за задълбочаване на съдействието посредством бъдещи срещи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР