За поредна година екипът на ДГ Мирослава“ посвещава седмица на

...
</TD
>За поредна година екипът на ДГ Мирослава“ посвещава седмица на
Коментари Харесай

Деца от ДГ Мирослава пресъздадоха любими приказни герои чрез рисунки и 3D модели на книги

За поредна година екипът на ДГ " Мирослава “ посвещава седмица на книгата, в която образува полезности и добродетели, почитание към будителите, любов към знанието и обич към книгата. С голям брой начинания, мероприятия и работилници, деца и родители имаха опцията да се забавляват и да съпреживеят насладата от споделените моменти на съпричастност, отговорност, обич и креативност.

В отговор на поставените към децата и техните родители провокации седмицата стартира със запознаване с делото на книжовниците, просветителите и борците за национално избавление, съхранили през вековете духовните полезности на нацията и нейния морал. Бъдещите първокласници с вдъхновение описаха на децата от по-малките групи за живота и делото на българските будители, които ни дават съображение да се гордеем, че сме българи. Те схванаха, че през вековете доста поети, писатели, учители и книжовници са се погрижили пламъчето на знанието в нас в никакъв случай да не изгасва.

Малчуганите от другите възрастови групи дружно със своите фамилии пресъздадоха обичани приказни и вълшебни герои посредством рисунки и 3D модели на книги. Родителите с готовност се включиха в самодейностите и демонстрираха необикновено творчество и креативност в основаването на планове за делата на будителите. Други съчетаха четенето на енциклопедии с разглеждането на просветителните табла в двора на детската градина. Най – смелите драматизираха приказки в театрални костюми и описаха обичани на дребни и огромни вълшебни истории.

Празникът " Приятели на детската книга " даде опция за следващ път да се проведат самодейностите " Приказки от прашния сандък “, " Давам книга, вземам книга “, " Чудна книготека “, " Вълшебен спектакъл “, " Бърканица в приказките “, " Приятели на детската книга ", " Прозорче към света. "

С цел реализиране на последователност сред детска градина и учебно заведение надарените танцьори от СУ " Св. Св. Кирил и Методий " изненадаха възпитаниците на ДГ " Мирослава “, като показаха богата стратегия във връзка Деня на националните будители. Чрез словото и магията на танца, учениците описаха за най-известните възрожденци и провокираха извънредно вдъхновение у дребните фенове с невероятната си хореография.

На собствен ред бъдещите възпитаници от детската градина показаха своята признателност, като сервираха пано, от естествени материали, направено от детските сръчни ръчички с ликовете на солунските братя Кирил и Методий и почтено отвърнаха на поздрава с привет.

Красив свършек на дните, отдадени на детската книга беше 1 ноември, на който дребните приказни герои забъркаха огромна " музикална салата " от приказки. Децата схванаха, че всеки резервира в сърцето си нещо хубаво, положително и красиво от книгите, че те са наши положителни другари, дават ни мощ, познание, обич и религия. Ние можем да " разсънваме " книгите, а събудените книги знаят по какъв начин да разсънват светове.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР