За девета поредна година Фондация Шанс за децата и природата

...
</TD
>За девета поредна година Фондация Шанс за децата и природата
Коментари Харесай

Приказка в сегашно време е предизвикателната тема на конкурс за пишещи младежи

За девета поредна година Фондация " Шанс за децата и природата на България “ провежда националния книжовен конкурс " И децата покоряват светове. Покажи, че можеш! “. Темата на състезанието тази година е " Приказка в настоящо време “. Тя слага пред младежите предизвикването да потънат в най-дълбоките води на своето въображение, да съчетаят ловко фантастичното и приказното, като го осъществяват в актуалността на съвремието.

Всички пишещи български младежи сред 15 година и 20 година могат да се включат, като изпратят своя авторска приказка, непубликувана досега.

Победителите ще бъдат определени от тричленно жури с ръководител Искра Ангелова - публицист, актриса, продуцент и преводач. Искра е приключила българска лингвистика в Софийски университет, откакто печели Националната олимпиада по литература; актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов " и магистратура по Телевизионна и радио публицистика в университета " Емерсън " в Бостън, Съединени американски щати. Фулбрайтов специализант, работила е като продуцент в утринния блок на националната CBS в Ню Йорк, като сценарист, основен редактор и водещ в утринните блокове на bTV и Нова Телевизия. Създател и създател на голям брой авторски телевизионни формати, най-устойчивият и обичаният - " Нощни птици " по Българска национална телевизия, на което 14 години е основен редактор, изпълнителен продуцент, сценарист и водещ. Тя е създател на няколко документални кино лентата за писателки От 30 години Искра написа авторски текстове в периодическия щемпел, сега - в OFFNews, създател е и на епистоларния разказ " Обичам ли те? ".

В журито се включва и Елена Павлова, публицист и преводач. Елена има оповестени общо 11 книги под свое име и псевдоними, както и доста участия в алманаси и сборници. Тя е и един от триадата български създатели, оставили голяма диря в историята на книгите-игри, позната на феновете на жанра като Върджил Дриймънд, с издадени над 25 книги-игри и стратове.

Третият член на журито е Добрина Топалова, спечелила влиятелната национална премия " Даскал Ботьо Петков " за 2018 година, както и създател на няколко монографии и многочислени изявления, рецензии, проучвания и публикации.

" За любовта към приказките имаме вяра, че възрастта не е от голяма важност, по тази причина насочваме провокация към младежите да се извърнат към детето в себе си и да сътворят на хартия един баснословен актуален свят. “, показа Лилиана Славова, ръководител на Фондация " Шанс за децата и природата на България “.

Крайният период за изпращане на творбите е 15.01.2023 година Финалистите ще бъдат оповестени на 06.02.2023 година на уебстраницата на уредниците: www.forbgkids.org

Пълните услoвия на състезанието можете да намерите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР