Югозападният университет Неофит Рилски“ - Благоевград организира национален конкурс за

...
</TD
>Югозападният университет Неофит Рилски“ - Благоевград организира национален конкурс за
Коментари Харесай

ЮЗУ си търси талисман

Югозападният университет " Неофит Рилски “ - Благоевград провежда народен конкурс за направа на амулет на висшето учебно заведение, оповестяват от университета. 

Състезанието е отворено за преподаватели и студенти от цялата страна.

Изисквания към предлагането: 

- Да съдържа графично изображение на талисмана и изложение (интерпретация на автора) на смисъла на съответния знак, представящо главните хрумвания на претендента. За задачите на правене на предлагането, предлагаме участниците да се срещнат с историята, задачата и полезностите на университета, както и с присъщите за Югозападния район обичаи. Графичното изображение да бъде показано във формат А4 с изгледи от 3 гледни точки, цветово решение, което да е  съобразено със символиката на институцията и оферти за материал, от който вероятно да бъде осъществено.

• Обем на описанието – до 5 страници.

Условия за осъществяване на състезанието:

Конкурсът е неизвестен.

Всеки създател може да взе участие в него с не повече от една творба.

Участниците в състезанието изпращат творбите си по пощата на следния адрес:

гр. Благоевград, ЮЗУ " Неофит Рилски “, ул. " Иван Михайлов “ 66 в период до 01 юни 2024 година Важи датата на пощенското клеймо.

Всеки участник изпраща предлагането в един плик, на който се слага входящ номер в деловодството на ЮЗУ " Неофит Рилски “ и който би трябвало да съдържа:

- първи запечатан непрогледен плик, съдържащ графичното изображение  и изложение (интерпретация на автора) на символичното значение, като те не би трябвало да съдържат информация за създателя, както и знаци, насочващи към неговата идентичност. В противоположен случай той няма да бъде позволен до класирането. Този плик се дава на журито, откакто получи номер от комисия по засекретяването, назначена със заповед на Ректора на ЮЗУ " Неофит Рилски “.

- втори запечатан непрогледен плик, съдържащ подписаната от автора заявка за присъединяване по пример, оповестена на интернет страницата на състезанието, която съдържа данни за името на графичното изображение, името на създателя, къса креативна биография, имейл и адрес за преписка, както и единодушие за приемане изискванията на този правилник. Този плик остава при комисията по засекретяването, която му слага номер еднакъв с този на първия плик. Този плик се отваря, откакто журито извърши класиране на участниците.

Участниците в състезанието ще бъдат персонално известени за резултатите от извършения конкурс. Оповестяват се на формалния уебсайт на ЮЗУ " Неофит Рилски “.

Организаторите не са длъжни да върнат на създателите изпратените от тях графични изображения.

Изпратените графични изображения от участниците би трябвало да бъдат основани особено за състезанието, да не са оповестени и обществено представяни.

Авторите на наградените планове отстъпват на ЮЗУ " Неофит Рилски “ неизключителното право за потребление на творбата, което включва правото за разработване на амулет на ЮЗУ " Неофит Рилски “.

Оценяване:

Жури, несъмнено от уредниците, прави класирането на изпратените произведения и присъждането на премиите.

Решенията на журито са дефинитивни и неоспорими.

Награди: Класираните на първо, второ и трето място участници ще получат парични награди – надлежно 1000 лева, 500 лева и 300 лева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР