Явно има събития, които са довели до това лидерът на

...
</TD
>Явно има събития, които са довели до това лидерът на
Коментари Харесай

Александър Държиков за скандала с кметската оставка: Няма да допуснем Пловдив да е на автопилот

" Явно има събития, които са довели до това водачът на ГЕРБ да изиска оставката на кмета. Сега има право да подаде такава или да не го направи ". Така ръководителят на Общинския съвет разяснява пред  Plovdiv24.bg разрива в връзките сред кметът и водачът на ГЕРБ.

Той посочи, че при положение на оставка председателят на Общинския съвет я изпраща до РИК, по-късно се приема от Общинския съвет и се избира заместник-кмет или общински консултант, който да извършва длъжността " кмет ". Частични местни избори не може да има, защото има по-малко от година до изборите. Оттам нататък новоизбраният кмет ще има цялостните пълномощия да ръководи града.

Според, в случай че това се случи, то това няма да докара до разтърсвания в Общинския съвет, а в противен случай, там ще продължи да се работи - " В името на жителите ще работим в синхрон ", показа Държиков.

Той бе безапелационен, че: " Градът в никакъв случай няма да остане на автопилот, че връзката сред обособените партийни групи е такава, че няма да се позволен сривове, само че към този момент зависи от стъпките на господин Димитров ". 

Той подсети, че локалното самоуправление е отговорно и характерно и би трябвало да се поддържа непрекъсната връзка с жителите и гилдиите. Но щом се стигна до този миг, очевидно тази връзка не е билка задоволително мощна. 

" Съвременното общество иска от локалната власт да е част от решенията, да взе участие и да бъде своевременно информирано. Имаше планове, стъпки, които възбудиха избрани хора. И преди не ни беше елементарно да създадем Капана, Стария град, само че там участвахме в десетки срещи, срещнахме огромен отпор, само че диалозите на място получихме утвърждение на обществото.

Има доста деликатни и чувствителни теми, всеки един управленец трябва да съблюдава правилото да бъде в услуга на жителите и да се употребяват локални запаси, с цел да се задоволят гражданското общество. 

Трябва да се удовлетворяват заинтригуваните жители, които би трябвало да се държат в течение и да се дава непрестанно настояща информация. Каквото и да стане би трябвало да вземаме най-правилните решения Пловдив да се развива напред и да продължава. ", заключи Александър Държиков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР