Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме световния Ден

...
</TD
>Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме световния Ден
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив отбелязаха Деня на розовата фланелка

Всяка година в последната сряда на февруари означаваме международния Ден за битка с учебния тормоз.

Тази самодейност стартира през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад тила на собствен другар и съученик, който бил унизен, тъй като пристигнал на учебно заведение с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на идващия ден раздават на всички в учебно заведение, които дръзват да се включат. А те се оказали доста.

СУ " Никола Вапцаров " означи Деня на розовата фланелка с разнообразни мероприятия. Учениците от 11. " б " клас дружно с класния си ръководител- Елеонора Янчева, създадоха розови сърца, които подариха на учениците от 3. " б " и 2. " а " клас. Мотото беше " НЕ на издевателството, само че не за ден! "

Ученичките Йоана Ильова, Кристина Байрактарова и Полина Минчева от 11. " б " клас приготвиха материали за историята на този ден, които прочетоха по учебната уредба. Директорът Стоян Стратиев приветства концепцията на учениците и поддържа идеята.

Учениците от 2-ри клас с паралелки а, б, в, г, д, е и 3-ти клас с паралелки а, б и е  на СУ " Свети Константин - Кирил Философ ", гр. Пловдив с огромно ентусиазъм и любов се включиха в изработването на табла отдадени на международния Ден за битка с учебния тормоз. Призоваха да не използваме думи, които нараняват, да си оказваме помощ, да бъдем положителни, да се разбираме и обичаме.

Учениците от I до IV клас в СУ " Димитър Матевски " дружно със своите учители ГЦОУД също обявиха намерено своята позиция и споделиха: " Не на издевателството в учебно заведение! "

В беседи и диалози учители и възпитаници разискаха проблемите за издевателството в учебно заведение и фамилията, за небходимостта да бъдем съпричастни и да не затвяряме очите си, когато някой е подложен на принуждение и оскърбление.

Всички възпитаници от I до IV клас се включиха в самодейността като излязоха на двора, облечени с розови фланелки, закичени с розови стикери с надпис: " Не на издевателството, само че не за ден! ". Учениците оформиха голямо сърце и пуснаха своите розови балони в символ на съпричастност и опълчване против издевателството в учебно заведение.

Отбелязването на международния Ден на розовата фланелка ни кара да се замислим по какъв начин да постъпваме в обстановки на тормоз, да осъзнаем, че има по какъв начин и можем да се противопоставяме на издевателството всеки ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР