Всички районни полицейски управления в Пловдив и областта вече са

...
</TD
>Всички районни полицейски управления в Пловдив и областта вече са
Коментари Харесай

Внимавайте в моловете!

Всички районни полицейски ръководства в Пловдив и региона към този момент са основали организация за засилено наличие за недопускане нарушавания на публичния ред на местата, на които се чака всеобщо събиране на хора за коледните и новогодишни тържества.

Преди, по време и след привършване на поредицата празнични и почивни дни са набелязани съответни ограничения за гарантиране на спокойствието на жителите и попречване на престъпления. Планирани са инспекции на заведения за хранене, клубове и нощни заведения във връзка с защитата и пропускателния им режим с изключително внимание за метода на допускане на малолетни и малолетни гости и  на въведените за тях забрани за продажба на алкохол. Предвидена е и полицейска защита на всички обществени събития по време на празниците.  

По линия на контрола на общоопасните средства не престават усилените инспекции в комерсиалните обекти за недопускане продажбата на пиротехнически произведения без съответните позволения, документи за качество и указания за приложимост на български език или с нарушена целокупност на опаковката.  Особено строго ще бъдат глобени лица, които съхраняват  или използват оръжие и пиротехнически произведения в нарушаване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения. Припомняме, че категорично е неразрешено хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други пожароопасни произведения на публични места.

Предвид упования  интензивен трафик са набелязани нужните ограничения за застраховане на пътното придвижване за недопускане възникването на тежки пътнотранспортни катастрофи и образуването на колони по главните пътни артерии на обслужваната територия. Дейността на полицейските екипи ще бъде ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на придвижването по пътищата, както и към надзор над водачи с рисково държание, обвързвано с погрешно изпреварване, неправилни маневри, придвижване с превишена скорост и лишаване на преимущество, а също и недопускане на ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

Противодействието на незаконни похищения срещу собствеността също е във фокуса на полицейските дейности по време на идните празници. В тази връзка се чака осезаемо наличие на униформени на публичните места, където ще се организират разнообразни мероприятия, молове, коледни и новогодишни базари, църкви, храмове, курортни комплекси и други. Същевременно молим жителите да бъдат по-бдителни и виновни в запазване на персоналното си имущество и да се възползват от препоръките на специалистите от отдел " Криминална полиция ":

- Домовите обири зачестяват по време на празниците и дано желанието за по-дълго неявяване от вкъщи да не се афишира в обществените мрежи или пред доста хора. При потегляне е належащо всички порти и прозорци да бъдат добре затворени и заключени.

- В жилището не би трябвало да се оставят огромни суми пари или скъпи бижута. Желателно е комшия или непосредствен да бъде помолен да наглежда жилището, да разполага с телефон за връзка и при подозрение за неправда да алармира в полицията.

- Навън е целесъобразно да се внимава за съмнителни лица в комерсиалните центрове и в всеобщия градски превоз, които съзнателно основават обстановки за похищение на вниманието и правят джебчийски обири. Обикновено създателите на тези похищения употребяват оживлението към пазарите и православните храмове и протягат ръка основно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни облекла и портфейли, носени в задния джоб на панталоните.

- Да не се двоумят да подават сигнали за видяни нередности или престъпления на единния европейски телефон 112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Пловдивската полицията пожелава на всички поданици и посетители на региона спокойни и изпълнени с положително въодушевление празнични дни!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР