Водещият световен производител на бронирани автомобили International Armored Group има

...
</TD
>Водещият световен производител на бронирани автомобили International Armored Group има
Коментари Харесай

Световна компания, собственост на българин милиардер, иска да открие завод край Пловдив

Водещият международен производител на бронирани коли International Armored Group има желание да влага в още 2 завода за бронирани коли в България - в Пловдив и Благоевград.

Това разгласи притежателят на IAG доктор Антон Стефов по време на формалната гала за старт на градежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в света по стандартите на НАТО точно в България - гр. Бургас.

" Вярвам, че заводът, който започваме да строим през днешния ден, ще форсира още повече растежа на българското индустриално произвеждане. Важно и доста по-изгодно финансово за България е да имаме лично произвеждане и да се влага в лична защита. Ще допринесем за увеличение на износа, ще въведем нововъведения в българската отбранителна промишленост и ще създадем български експерти в област с възходящо значение в целия свят. "  

" И ще работим, с цел да помогнем на България да има мощно мнение на картата на европейската защита като водещ производител на военна техника - един до друг с доста други локални производители. И това е единствено началото. Вече работим интензивно по плановете за още два нови завода на International Armored Group в България, като преглеждаме благоприятни условия в Пловдив и Благоевград ", сподели притежателят на компанията доктор Антон Стефов.

Във връзка с проектите си да разшири производството в България с още два завода, International Armored Group подава капиталово желание за пазаруване на земя в Благоевград и Пловдив. Първоначалната инвестиция за всеки един от двата последващи завода се прави оценка на приблизителна стойност от 25 000 000 лева Очакванията на вложителя са напълно скоро да придобие съответните терени в двете обитаеми места.

Антон Стефов емигрира в Канада на 35-годишна възраст. През 1996 година основава International Armored Group, в която през днешния ден работят над 1000 души. В момента най-голямата индустриална база на IAG е в Обединените арабски емирства, а останалите са в Съединени американски щати, Канада и Турция. Филиали на IAG, с изключение на в България, са ситуирани и във Англия, Ирак, Пакистан и Южна Африка, а самият доктор Стефов живее и работи по едно и също време на няколко континента.

От основаването си до момента IAG се е утвърдила като един от най-технологично напредналите производители на изцяло предпазени бронирани коли в света. Компанията обезпечава бронирани транспортни средства за организации на държавно равнище, както и за Организация на обединените нации и НАТО, в страни с нараснала неустойчивост.

IAG е определена и от NASA Space X със своя брониран автомобил Sentinel ARV за конвой на астронавтите до стартовите площадки. Автомобили и коли за спешна помощ на IAG се употребяват от гранична полиция, за умиротворителни задачи, за лична отбрана, за банково дело, за нефтената промишленост в разнообразни точки на света.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР