Във връзка със запитвания на граждани относно временно замътване на

...
</TD
>Във връзка със запитвания на граждани относно временно замътване на
Коментари Харесай

ВиК - Русе се извинява за мътната вода 

Във връзка със запитвания на жители по отношение на краткотрайно замътване на подаваната в няколко русенски квартала вода на 03.04.2023 година от ВиК уведомяват потребителите за следното:

По време на ремонтни дейности по водопровода по бул. " Родина “ сред ул. " Мадарски конник “ и ул. " Митрополит Григорий “ в границите на план " Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от " ВиК “ ООД − Русе “ е извършен монтаж на спирателен кран, заради което водоподаването в региона краткотрайно е било прекратено, като не са засегнати абонати от безводие. При възобновяване на водоподаването завихрянето на водните маси във водопроводите е предизвикало замътване на водата във водопреносната мрежа в кв. " Възраждане “, кв. " Ялта “ и кв. " Родина 1 “.

След приемане на сигнали от консуматори в засегнатите региони са подхванати незабавни ограничения по промиване на водопреносната мрежа от страна на " Водоснабдяване и канализация “ ООД – Русе и компанията реализатор и са осъществени нужните инспекции на качеството на подаваната вода.

От сдружението се извиняват за неудобствата вследствие на ремонтните действия, които са довели до краткотрайно замътване на водата, и твърдят своите консуматори, че мрежата в посочените квартали е изцяло промита и доставяната вода е годна за питейно-битови потребности, оповестяват от dunavmost.com.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР