Във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и

...
</TD
>Във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и
Коментари Харесай

Важни срокове на избирателите в Пловдив

Във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, общинска администрация Пловдив уведомява:

1. В период до 14.10.2023г. избирателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в съответното изборно помещение, само че желаят да гласоподават с подвижна изборна кутия, могат да заявят желанието си в писмена форма, чрез заявление по пример (Приложение № 17-МИ), без условие за използване на копие от документ, публикуван от ТЕЛК/НЕЛК. Подписано саморъчно заявката може да бъде подадено до районната администрация от упълномощено лице с пълномощие (без условие за нотариална легализация на същото) или на електронна поща [email protected] (чл.37, ал.1 от Изборния кодекс).

2. Избирател, чийто сегашен адрес е в град Пловдив, а непрекъснатият адрес е в друго обитаемо място, може да подаде заявление за гласоподаване по сегашен адрес (чл. 36, алинея 1 от Изборния кодекс) в период до 14.10.2023г. в районната администрация по сегашния му адрес. Искането може да бъде направено и посредством интернет страницата на Групово дело ГРАО на адрес: https://regna.grao.bg/.

3. Всеки гласоподавател, в период до 21.10.2023г., може да подаде до кмета на общината или кмета на района заявление за премахване на непълноти и неточности в изборните списъци (чл. 43, ал.2 от Изборния кодекс).

4. Справки в изборните описи по обединен цивилен номер могат да бъдат направени посредством Групово дело ГРАО на адрес https://www.grao.bg/elections/, както и на място в районните администрации на Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР