Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за

...
</TD
>Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за
Коментари Харесай

Важно за изборите в Пловдив

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители за Народно заседание на 02.04.2023г., общинска администрация Пловдив уведомява: 

В период до 18.03.2023 година (събота) гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение и желаят да гласоподават в преносима изборна кутия могат да заявят желанието си: 

в писмена форма, посредством заявление в деловодството на общинската или районната администрация, подписано саморъчно или подадено посредством пълномощник; 

в писмена форма, посредством заявление, подадено на е-поща [email protected]

посредством подаване на заявление (910002) за гласоподаване с преносима изборна кутия на електронен адрес:

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi na uslugi/obshtinski administratsii/unificirani uslugi/910002 

В период до 18.03.2023г. (събота) гласоподавател, чийто сегашен и непрекъснат адрес са в разнообразни обитаеми места, може да подаде заявление за гласоподаване по сегашен адрес: 

в районната администрация по сегашния му адрес; 

посредством заявление, подадено на електронен адрес: https://regna.grao.bg; 

посредством подаване на заявление (910002) за регистриране в изборния лист по сегашен адрес на електронен адрес:

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi na uslugi/obshtinski administratsii/unificirani uslugi/910001

В период до 18.03.2023г.(събота) претендентите за народни представители, членовете на районната изборна комисия и наблюдаващите могат да подадат заявки за издаване на уверение за гласоподаване на друго място

в писмена форма, посредством заявление в деловодството на районната администрация, подписано саморъчно или подадено посредством прокурист. 

Избирател по отношение на който са позволени непълноти или неточности в изборния лист в период до 25.03.2023г. може да подаде до кмета на общината или кмета на региона заявление за отстраняването им: 

в писмена форма, посредством заявление в деловодството на районната администрация, подписано саморъчно или подадено посредством пълномощник; 

в писмена форма, посредством заявление, подадено на е-поща [email protected]

посредством подаване на заявление (910004) за премахване на непълноти и неточности в изборния лист на електронен адрес:

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi na uslugi/obshtinski administratsii/unificirani uslugi/910004

Районните и общинската администрации в Община Пловдив ще обезпечат приемането на заявки от жители и в съботните дни на 18.03.2023г. и на 25.03.3023г. от 8.30ч. до 17.00ч.

Активна е опцията за инспекция на изборна секция посредством SMS, стационарен и мобилен телефон: 

Чрез SMS (Изпраща се SMS на номер 18429. Номерът 18429 е обединен и за трите мобилни оператора (A1, Yettel и Виваком). Цената на SMS e 0,25 лева без Данък добавена стойност. В текста на SMS се изписват десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за прелюдия ЕГН. 

Чрез стационарен или мобилен телефон (Избира се 0800 1 4726 ( " 0800 1 GRAO " ). Тел. 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна.

На електронен адрес: http://www.grao.bg/elections/ могат да бъдат осъществявани информации по ЕГН или адрес за номера на изборната секция и мястото на гласоподаване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР