Върховният административен съд остави в сила решението на Комисията за

...
</TD
>Върховният административен съд остави в сила решението на Комисията за
Коментари Харесай

ВАС отхвърли жалба на Хеброс бус за междуградските линии

Върховният административен съд остави в действие решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което не бе почетена жалбата на " Хеброс бус " АД против прекратяването на публичната поръчка за възлагане на публичен транспорт на пасажери по линиите от Областната транспортна скица от квотата на Община Пловдив по 28 обособени позиции. Решението на висшите магистрати е дефинитивно, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

В жалбата се твърди, че Комисия за защита на конкуренцията погрешно приела, че в документите на процесната поръчка възложителят не е показал точни правила и механизми за сформиране на калкулациите за формиране на разноските, заради което не можело да се изведе по неоспорим метод по какъв начин е била изчислена цената на пътникокилометър. Сочи, че в решението на възложителя за преустановяване не са изложени съответни обстоятелства и условия, касаещи неправилни калкулации на препоръчаните от участниците цени. Намира претекстовете на възложителя за преустановяване на поръчката за бланкетни, заради което поска анулацията на решението на Комисия за защита на конкуренцията и решението на възложителя, взето на съображение чл.110, ал.5 от Закон за обществените поръчки. Прави искане за отсъждане на направените в производството разходи.

Поръчката бе за 28 позиции, само че предложения бяха подадени за най-натоварените и с по-голям пътникопоток, измежду които от Пловдив до Асеновград, Хисаря, Карлово, Кричим през Перущица, Раковски, Съединение през Голям чардак, Розовец, Марково, Златосел, Старосел и Храбрино. Без предложение останаха линиите от Пловдив до Ръжево Конаре, Ръжево, Главатар, Строево, Голям чардак, Правище, Драгомир, Кричим през Стамболийски, Първомай през Асеновград, Първомай през Градина, Искра, Чехларе, Болярино, Чалъкови, Богданица, Богданица през Моминско, Оризаре, Златитрап, Съединение. 

Община Пловдив като възложител приключи публичната поръчка поради редица пропуски в офертите. " Хеброс бус " апелира пред Комисия за защита на конкуренцията, а след това и във Върховен административен съд, с което беше блокирано оповестяването на нова процедура. Очаква се новата социална поръчка да бъде пусната в края на ноември или при започване на декември.

В момента всички линии са с краткотрайни ограничения, които изтичат на 16 декември. Транспортната комисия към регионалния шеф на Пловдив изчакваше решението на Върховен административен съд, с цел да вземе решение дали да позволи обслужването на линиите Пловдив - Марково и Пловдив - Храбрино да бъде трансферирано от квотата на Община Пловдив към квотата на Община " Родопи ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР