Върховен касационен съд остави в сила присъда на Окръжен съд

...
</TD
>Върховен касационен съд остави в сила присъда на Окръжен съд
Коментари Харесай

11 години затвор за опит за убийство и взлом за престъпление в Благоевград

Върховен касационен съд остави в действие присъда на Окръжен съд Благоевград, с която обвиняем е приет за отговорен за това, че на 19. 02. 2019 година, към 4:00 часа в гр. Благоевград, направил опит да влезе в непознато жилище, като е използвал за това мощ – счупил външно стъкло на прозореца на стая, обособена като кухня; счупил външната ръкохватка на входната врата на стая, като действието е осъществено нощем и от въоръжено лице, и е останало незавършено по независещи от дееца аргументи – заключена врата, опозиция на потърпевшата, оповестиха от Окръжен съд - Благоевград.

Със същата присъда С. К. е приет за отговорен в това, че на 19.02.2019 година, към 4:00 часа, в град Благоевград, посредством потребление на късоцевно огнестрелно оръжие е направил опит съзнателно да умъртви жена на 41 година от гр. Благоевград, като действието е останало незавършено по независещи от дееца аргументи (произвел изстрел против жертвата без да я улучи, а при втори опит да създаде изстрел против нея, патронът засякъл в барабана на револвера и не бил изстрелян).

С. К. е приет за отговорен и в това, че за времето от неустановена дата от месец март 2018 година до към 4:00 часа на 19.02.2019 година., в град Благоевград, е държал един брой огнестрелно оръжие –револвер, диаметър 8 мм, и муниции за огнестрелно оръжие - седем броя бойни патрони, диаметър 9 мм, предопределени за същото оръжие, без нужното съответно позволение.

С присъдата на окръжния арбитър Петър Пандев, на подсъдимия е наложено общо наказване " Лишаване от независимост “ за период от 11 /единадесет/ години, като на съображение чл.24. от Наказателен кодекс наказването е увеличено с 1/една/ година, заради което дефинитивно лицето е наказано да изтърпи наказване " отнемане от независимост “ за период от 12 /дванадесет/ години при първичен непоколебим режим.

И двете инстанции са отменили приложението на член 24 от Наказателен кодекс. След анулация на приложението на чл.24 от Наказателен кодекс, Апелативен съд-София и Върховен касационен съд са удостоверили първоинстанционната присъда в останалата й част, при което окончателният размер на наказването " отнемане от независимост ", наложено на С. К. възлиза на 11 години.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР