Въпреки че имат много възражения срещу предложения за обсъждане и

...
</TD
>Въпреки че имат много възражения срещу предложения за обсъждане и
Коментари Харесай

Общинските съветници от Съединени за Пловдив ще подкрепят бюджета

Въпреки че имат доста възражения против оферти за разискване и гласоподаване бюджет на община Пловдив,  общинските съветници от партиите в коалиция " Съединени за Пловдив " ще го поддържат и ще гласоподават за приемането му.  

Те се обърнаха към Общинския съвет с Позиция, в която излагат причините си за това решение. 

Според специалистите на обединението, в оферти бюджет приходите са нереалистично повишени, а по данни от заместител кмета по бюджет и финанси дефицитът в края на годината ще бъде над 100 млн. лв.. В същото време събираемостта на локалните налози и такси е към 45% и към този момент подписани контракти с компаниите - реализатори на публични поръчки не са обезпечени. Това значи, че бъдещият кмет на общината ще наследи големи проблеми с главния инструмент, с който работи една община, а точно бюджета.

И въпреки всичко, макар че продложеният бюджет е слаб и нереалистичен, жителите на Пловдив не са отговорни за това, споделят от " Съединени за Пловдив ". Общинският съвет не може да допусне рецесия в обществените заплащания и каскада от правосъдни искове,  които допълнително  да ощететят общината с милиони левове.

Според тях е по-добре да има гласуван бюджет, който бъдещият кмет да изиска да бъде обновен, откакто е наясно с цялата истина за финансовото положение на Общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР