В зала Св. Георги“ в сградата на Община Русе се

...
</TD
>В зала Св. Георги“ в сградата на Община Русе се
Коментари Харесай

Кметът на Русе се срещна с делегация от молдовската област Тараклия

В зала " Св. Георги “ в постройката на Община Русе се организира среща на кмета Пенчо Милков с делегация от представители на административното управление на обитаеми места от молдовската област Тараклия. Групата беше водена от зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия Лазар Дерменжи. Това оповестиха от пресцентъра на Община Русе. 

По време на диалозите Пенчо Милков срещна гостите с забавни моменти от историята на Русе, както и с активността на локалната администрация в региона на обществените услуги, културата, образованието и спорта.

На срещата, на която участва и зам.-кметът Енчо Енчев, бяха обрисувани вероятности за продължение на дейното съдействие сред община Русе и област Тараклия, както и за задълбочаване на взаимоотношенията в обществен и културен проект. Към гостите беше отправена и покана за включването на локални фолклорни сформира в тазгодишното 53-то издание на обичайния фолклорен събор " Златната гъдулка “, който ще се организира в Парка на младежта.

В края на срещата Пенчо Милков връчи на зам.-председателя на Районния съвет на град Тараклия документи с решението на Общински Съвет-Русе и контракт за отпущането на 10 000 лева за построяването на монумент на Васил Левски в молдовския град, с който ще се означи 150-ата годишнина от гибелта на Апостола. Допълнителни средства за самодейността ще бъдат събрани и от проведен за задачата иден концерт на Общинския юношески дом и Общинския детски център за просвета и изкуство.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР