В Техническия университет – филиал Пловдив бяха представени възможностите на

...
</TD
>В Техническия университет – филиал Пловдив бяха представени възможностите на
Коментари Харесай

В Пловдив представиха платформа, използвана при космически технологии

В Техническия университет – филиал Пловдив бяха показани опциите на платформата 3D EXPERIENCE, която е един от най-модерните IT-продукти в света, предопределен за инженерно планиране и 3D-инженерни симулации, осведомиха от ТУ.

" Не инцидентно ние нарекохме лабораторията " Инженерите на бъдещето “. 3D EXPERIENCE е стандарт в най-развитите промишлености – авиостроене, галактически технологии, автомобилостроене. Почти всички самолети и коли се проектират точно посредством тази платформа. “ - описа доцент доктор инж. Христиан Панайотов – декан на факултет " Машиностроене и уредостроене “ в Технически университет – филиал Пловдив.

Учебната лаборатория е основана от компания Хайкад Инфотех, представител на Дасо Системс /Dassault Systemes/ - най-големият софтуерен тръст в света, в съдействие с Либхер Хаусгерете. Немската компания е подарила на висшето образователно заведение 10 университетски лиценза за 3D EXPERIENCE, които са конфигурирани в компютрите на лабораторията. С тях обаче може да се работи и отдалечено, съобщи доцент Христиан Панайотов.

Техническият университет – филиал Пловдив към този момент има взаимен опит с Хайкад Инфотех за български студент, който е приключил в нидерландски университет в град Делфт. По време на пандемията той прави дипломната си работа отдалечено с платформата 3D EXPERIENCE, а неговият теоретичен началник доцент Панайотов оказва помощ отдалечено от Пловдив със същата платформа.

Защитената дипломна работа е на тематика " Дрон за мониторинг на качеството на въздуха. “ Така че 3D EXPERIENCE може да се употребява отдалечено от студентите ни във всяка точка от света, стига да имат задоволително мощен компютър, заключи доцент Христиан Панайотов..

" Днес показахме образец за партньорство сред компания, предоставяща новаторски артикул, академия и промишленост. Това е и инвестиция, тъй като инженерите, които са готови за работа с продукта 3D EXPERIENCE, който е най-хубавия в своя клас, дават висока конкурентоспособност на промишлеността. “ - сподели шефът на Хайкад Инфотех Спасена Генчева.

Професор доктор Въльо Николов – шеф на Техническия университет – филиал Пловдив благодари за подарените програмни артикули и сподели, че идната крачка, която вършат учените от пловдивския ВУЗ е да свържат инженерната стратегия с университетските 3D – принтери, тъй че всеки предстоящ инженер да премине от своята концепция, през симулацията до производството на елементи. Гости на тържеството бяха компании от Тракия икономическа зона, които се интересуват от подготовката на бъдещите инженери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР