В Пловдив вече е наличен апарат, който разпознава раковата клетка

...
</TD
>В Пловдив вече е наличен апарат, който разпознава раковата клетка
Коментари Харесай

В Пловдив вече е наличен апарат, който разпознава раковата клетка от здравата тъкан по време на операция

В Пловдив към този момент е разполагаем уред, който разпознава раковата клетка от хубавичко тъкан по време на интервенция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Апаратурата чака за патент за здравно приложение в скоро време.



На формалното разкриване на Център по Растителна Системна Биология и Биотехнология успяхме да беседваме с откривателя в отдел растителна метаболомика Мария Бенина.

Тя ни изясни за един от най-модерните и забавни апарати на територията на центъра.

" Течен хроматограф " е уред посредством които ние се опитваме да разберем състава на дадена проба, т.е. от какви субстанции качествено и количествено се съдържат в даденото растение. 

Уникалното за нашата инсталация е по този начин наречения " реймс ". Това значи разграждане на веществата, посредством генериране на електрически подтик, които провокира бързо раздробяване и формиране на дим. Влизайки в машината, пушекът в границите на една минута дава " метаболитен профил на тестът ". ", описа тя.

В момента апаратурата чака за патент за здравно приложение. Тя е създадена да разпознава раковата клетка от хубавичко тъкан по време на интервенция, с цел да може допустимо най-добре да бъде отсечен региона, обиден от раковия развой.

Сега този тип техника се ползва са проучване на растителни проби.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР