В периода 28-ми септември – 01-ви Октомври 2023 г., на

...
</TD
>В периода 28-ми септември – 01-ви Октомври 2023 г., на
Коментари Харесай

Гурмето под тепето отново събира кулинари в Пловдив

В интервала 28-ми септември – 01-ви Октомври 2023 година, на пл. “Стоян Чомаков “ №1 в Стария град на Пловдив, Сдружение с нестопанска цел " Филибелийски майсторлъци “ провежда второто издание на събитието " Гурмето под тепето “. Форматът е продължение първото издание, както и на поредните старания на община Пловдив и туристическия отрасъл за поощряване на туристчиеския поток към града, популяризирането локалната кухня и преоткриването на различни местоположения за осъществяване на събития.

В рамките на второто издание на фестивала, на пловдивчани и посетители на града ще бъдат показани приготвени на BBQ обичайни пловдивски деликатеси и вкусотийки от пловдивският район на Родопа планина, Интересно готови гофретени хотдоци, лютеници, подправки по обичайни пловдивски предписания и други Любителите на сладките изкушения, ще се насладят на авторски шоколади и невероятни кремове от ядки, както и на техните пленителни комбинации. Желаещите да се освежат ще имат разполагаем безбройни разновидности на кафета, латета, невероятни домашни лимонади и винени коктейли.

Откриването ще бъде в петък на 29.09. от 18:00, а за положителното въодушевление на всички гостите ще се погрижиха в петък от 19:00 музикантите от БИГ Бенд – Пловдив, а в събота от 19:00 трио Солмейт.

Настоящето второ издание ще заложи в себе си тематиката на една от най-старите обработени храни за човечеството, а точно хляба и печивата. Освен всичко показано през първото издание, ще надградим с типичните пловдивски хлябове и печива, закуски и тестени изкушения. В събота от 12:00 часа ще има проява за замесването и изпичането на пловдивски хлябове, от които всеки ще може да опита.

Събитието " Гурмето под тепето “ е част от Годишната стратегия за развиване на туризма за 2023 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР