В първия ден на месец март общинското предприятие Чистота започна

...
</TD
>В първия ден на месец март общинското предприятие Чистота започна
Коментари Харесай

Започна машинното миене на Пловдив

В първия ден на месец март общинското дружество " Чистота " стартира пролетното миене на улиците в Пловдив. Официалният старт беше даден от заместник-кметът по екология и опазване на здравето и шефът на предприятието, предава Plovdiv24.bg .

В пролетното миене ще вземат участие 13 броя миячни машини. Първоначалното миене ще е на маркуч, сподели шефът на Оперативна програма " Чистота ". 

Пловдив може би е първият град в страната, в който стартира толкоз рано пролетното машинно миене. Това е традиция, която се възобновява, добави заместник-кметът. 

Преди самото миене улиците в града са почистени от метачни коли и служащи ръчен труд, с цел да се изгребе насъбраната през зимния интервал нечистотия и да не се запушват дъждоприемните шахти. 

" Започваме интензивно миене, с цел да може да отговорим на упованията на пловдивчани да няма запрашаване и най-много да отговорим за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Община Пловдив е доста сензитивна на тази тематика и ние работим по програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух. Това към този момент дава резултат и няколко следващи години на измервателната станция на " Каменица " сме под 35 дни годишно, което е нормата на Европейски Съюз, заложено като аршин " - уточни Стоянов

Първоначално машините ще измият главно безусловно всички пътни артерии в града. Улиците първа категория ще се мият всекидневно, втора - три пъти в седмицата, трета - два пъти. Вътрешнокварталните улици ще се мият на маркуч, като концепцията е да се измие главно под колите и тротоарите, които другояче остават неизмити. 

Георгиева прикани жителите да съблюдават графика за изхвърляне на едрогабаритните боклуци, с цел да може градът да бъде по-чист.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР