В новооткритата сграда на Центъра по растителна и системна биология

...
</TD
>В новооткритата сграда на Центъра по растителна и системна биология
Коментари Харесай

Събитие от такъв тип се провежда за първи път в Пловдив

В новооткритата постройка на Центъра по растителна и систематична биология и биотехнология в Пловдив се организира първият фестивал на науката, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Събитието с в 4 дни, а през тях ще се случат над 100 разнообразни събития. В него ще взимат присъединяване над 1500 деца от над 34 учебни заведения от Пловдив и няколко от градовете наоколо.

Домакинът от Центъра по върхови достижения доцент доктор Весела Казашка изрази вяра фестивалът да запали искрицата, която да разсъни любознанието и чувството на децата и те да пожелаят да бъдат откриватели.

Тя пожела на събралите се деца след години да бъдат част от работещите в Центъра по растителна и систематична биология.

В приветствения си адрес министър дефинира събитието като значимо за българското обучение и просвета и отличи значимостта на българските учени.

Представителят на МОН Любов Костова изрично съобщи, че това е изданието с най-голям интерес досега.

" През всичките 11 години аз съм правила събитията и нито в София, нито във Варна сме имали такава голяма ангажираност от учители. Искаме да покажем на децата, че образованието не е скучно ", добави тя.

Костова дефинира фестивала като  потребен и за МОН. Благодарение на него те са се научили каква стратегия да построяват за учебните заведения и по какъв начин да я разпределят.

С огромен интерес децата следиха опитите, които се случваха пред очите им. Успяха да се допрян до съвременни роботи и да чуят вдъхновяващи истории. В една от залите на Центъра посетител бе певицата Керана, която се снимаше с всеки желаеш.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР