В Художествената галерия днес Той е организиран от международно дружество

...
</TD
>В Художествената галерия днес Той е организиран от международно дружество
Коментари Харесай

Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената изложба през днешния ден Той е проведен от интернационално сдружение " Елиас Канети “, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и ХГ-Русе във връзка Деня на Европа, заяви Общината.

" Този конкурс акцентира значимостта на мира и разбирателството освен сред децата от другите страни в Европа, само че и сред всички хора на континента. Денят на успеха би трябвало да остане в нашата памет като ден на приятелство и съдействие. Той е и показателен празник, тъй като утвърждава мира в Европа, който продължава да се съхранява от Европейски Съюз “, сподели кметът Милков в приветственото си слово и връчи награди на надарени деца.

В тазгодишното издание на състезанието са получени близо 400 рисунки от България и Северна Македония, като на създателите на 50 от тях бяха връчени награди от уредниците, както и от спонсори и другари на Художествената изложба.

Конкурсът има за цел да подтиква креативните умения. Участниците бяха разграничени в четири възрастови групи, като рисунките бяха оценени от жури по следните критерии: детска изразителност; композиционно изграждане; умеене за предаване на хрумвания посредством потреблението на подобаващи техники.

В Художествената изложба са изложени 60 рисунки, като се възнамерява в идващото издание на състезанието да се организира биенале на детската рисунка, с цел да могат да бъдат изложени всички произведения на участниците.

На награждаването участваха още зам.-кметът Димитър Недев и регионалният шеф Драгомир Драганов.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР