В духа на утвърдената пловдивска традиция в движение, от микрофона

...
</TD
>В духа на утвърдената пловдивска традиция в движение, от микрофона
Коментари Харесай

Предложение на заместник-кмета Анести Тимчев предизвика недоволство

В духа на одобрената пловдивска традиция в придвижване, от микрофона в залата на Общинския съвет, на днешната сесия за изменението на бюджета на общината бяха направени няколко спомагателни оферти за дофинансиране на разнообразни действия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По предложение на заместник-кмета по финанси на Оперативна програма " Градини и паркове " и на детския отдел на НБ " Иван Вазов " ще се провиснал спомагателни средства. Съветниците от Демократична България желаеха още общо 845 000 лв. за велоалеи, озеленяване на междублокови пространства, замяна на канализацията на бул. " Свобода " и ремонт на тротоарите в карето при започване на ул. " Кап. Райчо ". ГЕРБ изиска нарастване с 500 000 лв. на бюджета на регион " Тракия " за тротоари в зона А-7 и паркинг в зона А-1. 

Недоумение провокира предлагането на заместник-кмета за разпределяне на 70 000 лв. за възлагане и правене на разбор за качеството на атмосферния въздух, в случай, че в бюджета към този момент са обезпечени 80 000 лв.. " С това предложение сумата става 150 000 лв.. Цената ни се вижда десеторно по-голяма " - означи. 

Нечленуващият в група консултант разкритикува метода на актуализация и разгласи, че отношението на сътрудниците му към смяната в бюджета на общината е доста несериозно и би трябвало да се прекрати практиката да се вършат спомагателни оферти на микрофон, без да се обсъдят в комисии.

Георгиев обърна особено внимание на препоръчаните 80 000 лв. за планиране на конгресен център в Пловдив, като акцентира че е ясно по кое време съветниците са решили да вършат конгресен център. Призова сътрудниците си да се отнасят по-разумно към средствата на общината, а не да местят едни пари от едно място на друго за угаждане на персонални ползи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР