УМБАЛ Каспела“ започва строителството на нов лечебен корпус. Той ще

...
</TD
>УМБАЛ Каспела“ започва строителството на нов лечебен корпус. Той ще
Коментари Харесай

Паркинг за 300 коли, парк с площ от 1500 кв.м и нов лечебен корпус ще бъдат изградени в Пловдив

УМБАЛ " Каспела “ стартира строителството на нов лековит корпус. Той ще бъде на 5 етажа, дружно с многоетажен паркинг. Всички ще бъдат функционално свързани с главните корпуси на болничното заведение.

Избран е терен до към този момент готовия пробив " Модър-Царевец “, който се намира на главния бул. и е с елементарен достъп до него.

В регион " Западен “ са и другите три от най-посещаваните лечебни заведения в региона.  

Строителството ще стартира поетапно. Първо ще се построи паркинг за 300 автомобила, а няколко месеца по-късно и ще стартира и построяването на новия корпус на болничното заведение. 

В началото на месец май ще бъде направена първа копка на паркинга, който ще бъде на 6 равнища и има потенциал за 300 автомобила. Същият ще разполага със зарядни станции за електрически коли, а 10% от паркоместата ще са за хора с увреждания. Това е от изключителна значимост за региона, в който казусът с паркирането се задълбочава през последните години. От него ще могат да се възползват освен пациенти и личен състав от лечебното заведение, само че и жителите от квартала. Строителните действия ще продължат към 7 месеца и към този момент има интерес от авансово опазване на паркоместа от околните жилищни здания. 

В идващия стадий от строителството ще се построи нов корпус на болничното заведение, който ще е ситуиран на мястото на заведението " Ескада “, което съществуваше там над 20 години. Теренът е предназначен за строителство още преди наоколо да има други жилищни здания, а общият организационен проект на града разрешава постройка с височина 25 метра или 9 етажа.

Новият корпус обаче ще бъде единствено 5-етажен и ще бъде по този начин конструиран, че да стопира шума и праха към жилищните здания от новата пътна артерия на Пловдив " Модър-Царевец “, която от април ще стане съществена транспортна връзка за региона.

Предвидени са да има стаи единствено с лице към булеварда за комфорт на живущите в региона. Предвидено е построяването на 1500 кв.м. парк с нови дървета и растителност, пейки и зона за отдих.

В новия корпус на постройката ще бъдат пребазирани част от клиниките на лечебното заведение, ще се построи ново незабавно поделение и отделения за палиативни грижи и долекуване.

Към момента подобен вид леглова база е налична единствено в две лечебни заведения в региона и потребността от построяването й е голяма. Целта е обезпечаване на допустимо най-хубавите условия за пациентите и чиновниците на лечебното заведение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР