ул. Цар Ивайло Невероятният грузински държавен ансамбъл за песни и

...
</TD
>ул. Цар Ивайло Невероятният грузински държавен ансамбъл за песни и
Коментари Харесай

Билети до 60 лева, ако искате да ги гледате в Пловдив

ул. " Цар Ивайло "

Невероятният грузински държавен отбор за песни и танци " Мхедрули " ще зарадва българската аудитория с лятно турне в страната, освен това с един от най-върховите си спектакли " Духът на Грузия " (Spirit of Georgia)

Началото на турнето неслучайно е планувано на едно от най-възхитителните места – античната сцена на Античния спектакъл в Пловдив. Концертът се явява кулминационна точка на Международния фолклорен фестивал в града, който всяка година събира цвета на танцовото изкуство и просвета от няколко континента.

" Духът на Грузия " ще се играе на Античен спектакъл Пловдив на 1 август 2024 година Началото е в 20.00 часа. Входът е с билети, които са към този момент в продажба в цялата мрежа на " Ивентим " и " Грабо " на цени от 30 до 60 лв..

След Пловдив, турнето продължава на сцените на “Летен спектакъл " - Стара Загора, Спортна зала “Васил Левски " - Пазарджик, Зала “Орловец " - Габрово и ще завърши в “Булстрад Арена " Русе.

Държавният отбор за песни и танци " Мхедрули " е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002 година в Аджарската самостоятелна република на Грузия, в град Кобулети. Има повече от 20 години история и богат опит и е на върха на своята популярност и самопризнание. Ръководителят на ансамбъла Бадри Цецхладзе е Народен актьор на Грузия и прочут хореограф.

От 2011 година отбор " Мхедрули “ е със статут на " Държавен отбор за песни и танци “. Получава високо самопризнание за професионалните си реализатори на национални танци освен в Грузия, само че и отвън нея в Турция, Украйна, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Германия, а през 2016 година грузинският отбор " Мхедрули “ направи зашеметяващо турне в Китай, където изнесе 31 концерта, които минаха с плевел триумф и претъпкани трибуни.

Спектакълът, с който ансамбълът ще гастролира в България се назовава " Духът на Грузия ". Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Грузинските танци нямат аналог. Доказано е, че е належащо да се родиш грузинец, с цел да предадеш цялата душа и изисканост на всяко придвижване. " Духът на Грузия " споделя за страната, нейната история, нейните митове, любовта към Бог, към дамата, към майката, за това какъв брой горчиво е да се биеш и какъв брой ярък и благ може да бъде светът. Българския фен ще бъдете покорен от майсторското преплитане на кавказки сюжети, необикновено зашеметяващи костюми, фантастично осветяване и тон.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР