Удобен противник в битката за Пловдив няма, ние се борим

...
</TD
>Удобен противник в битката за Пловдив няма, ние се борим
Коментари Харесай

Арх. Костадин Палазов, кандидат за кмет от БСП за България: Въпросът за Альоша и паметника на Левски е провокативен

Удобен съперник в борбата за Пловдив няма, ние се борим против модела " ГЕРБ “, който 12 години ръководи общината “, това съобщи в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " претендентът за кмет на " Българска социалистическа партия за България “ арх. Костадин Палазов.

Водещият на одобрения публицистичен формат за задълбочени политически полемики по NOVA NEWS го попита " Обединен ли е Пловдив през днешния ден “.

" Ако става дума за ръководството на Пловдив – ръководещите и тези, които ги поддържат са обединени в корупционните схеми. Самият Пловдив другояче е много разлъчен и това си проличава от многото претенденти излъчени от разнообразни партии с едни и същи, припокриващи се хрумвания и поръчки.

Надявам се, че ще се обединят жителите на Пловдив и ще гласоподават против корупцията и корупционните схеми от които страдаме към този момент доста години ", съобщи претендентът.

Арх. Палазов изрази вяра, че разсъдъка на пловдивчани ще надделее и те ще осъзнаят, че Българска социалистическа партия е единствената партия предлагаща обществени решения. " На хората им омръзна от старите лица, които управляваха до момента. Искат нещо модерно, млади и положително. Аз съм проектант и това е една съзидателна специалност. Надявам се, че ще можем да допринесем за възстановяване живота на пловдивчани “, разяснява социалистът.

" Поддръжниците на Политическа партия са едни младежи, които желаят смяна. Надявам се, че те ще припознаят в нашата стратегия тъкмо левите хрумвания ", добави арх. Палазов.

" Въпросът за Альоша и паметника на Левски е провокативен. Те са построени по друго време и въплъщават разнообразни столетия. Една статуя не може да бъде фетишизирана и да се акцентира коя къде да бъде. Това са решили преди време архитектите правили тези композиции. Всяка една фигура има своята история, с цел да бъде почтена и не би трябвало единия монумент изкуствено да се опълчва на другия. За нас Левски е икона, няма различен като него. Но не можем да пренебрегнем и резултатите от Втората международна война. След като се желае референдум аз нямам срещу – сигурен съм, че 90% от пловдивчани няма да се лишат от признака на Пловдив “, разяснява той разногласията и предложенията по отношение на премахването на следващия съветски монумент.

Арх. Палазов изрази противоречие с метода, по който се построява пробива под Централна гара. По думите му, в камарата на архитектите са имали несъгласие, тъй като силово препоръчаното решение не най-хубавото за града – то сменя тотално транспортно-комуникационната скица на града. " Трафикът е като водата. Когато запушиш на едно място – отива на друго. Това нещо се моделира със специфични стратегии. Такава е закупена от предходната администрация, само че тя не се употребява.

В момента Пловдив е разкопан на разнообразни места и не знам има ли изобщо краткотрайна организация, която да е призната. На доста места виждам безпорядък “, посочи претендентът за градоначалник от социалистическата партия.

" Българска социалистическа партия особено има декларация против покупко-продажбите, които се правят с пловдивския панаир. Сделката с община Варна, придобиването на спомагателни акции и приемането на безконтролна власт. Българска социалистическа партия Пловдив постоянно сме желали държавния дял да се резервира, с цел да може да бъде в полза на всички жители. Има много насъбрани проблеми с гребната база. Там се направи един Подробен устройствен план, в който гребната база се разделя на голям брой имоти, които се дават на концесия за по 35 години. Това нещо става с решение на общинския съвет и там се възползват голям брой хора. По този метод окапва зелената система на Пловдив и ние сме срещу “, заключи той за проблемите с пловдивския панаир и гребната база. По думите му пловдивчани към този момент са се уморили над 12 години от синьото ръководство и корупционните схеми.

" Затова ние им предлагаме едно транспарантно ръководство като първото, което ще създадем е да създадем обществени дебатите в експертния съвет на общината. Оттам нататък им обещаваме едно почтено и намерено ръководство.

" Затова приканвам хората да гласоподават с Бюлетина номер 1 – повече за Пловдив “, сподели в умозаключение арх. Костадин Палазов.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР