Ученици от ОУ Яне Сандански и техните родители участваха в

...
</TD
>Ученици от ОУ Яне Сандански и техните родители участваха в
Коментари Харесай

Ученици от Пловдив показаха колко обичат България

Ученици от ОУ " Яне Сандански " и техните родители участваха в патриотично състезание под наслов ,,Аз обичам България ", научи Plovdiv24.bg от управлението на учебното заведение.

В него са взели участие тимът на учениците и родителите от 6 " Б " клас и тимът на учениците и родителите 6 " В " клас.

Отборите са носили имената, с които е бил прочут Пловдив в предишното, а точно Филипополис и Тримонциум. 

Учениците и родители им са били заредени със познания, с доста въодушевление и състезателен дух. Всички те дружно са се впуснали в славна борба по история, български език и литература, география, математика и музика. 

Ето какво допълниха от управлението:

" В първи кръг участниците демонстрираха експедитивност и комбинативност, съставяйки огромен брой думи от предоставени букви. Въпросите от втори кръг, свързани с образователните предмети, изучавани в прогимназиален стадий, не затрудниха шестокласниците и техните родители. Състезателите с пламнали очи се стараеха да отговорят правилно и надлежно да сграбчен повече точки за своя тим. Те разпознаха значими български исторически монументи и владетели, допълниха изчезнали елементи от мисъл на Васил Левски и стихове на Христо Ботев, изброиха имената на планински върхове и реки. С огромна лекост и бърза мисъл шестокласниците  се оправиха и със дилемите по математика.

В музикалната задача интензивно присъединяване взеха родителите, които разкриха миксирани огромните български шлагери на групите Диана Експрес,,Наследство " и Тангра,,Богатство ". Публиката бурно аплодираше всеки правилен отговор.

В трети кръг тимовете се надпреварваха един против различен. Решаваща роля тук имаха бързината на децата и помощта на техните родители. Заедно те разпознаха известни български персони, дали своя принос за положителното име на нашата татковина отвън рамките ѝ -  Григор Димитров, Мария Бакалова, Димитър Бербатов, Нургюл Салимова, Георги Господинов и Валя Балканска.

За патриотичното въодушевление в зала,,Кичево " допринесе и декорът -  както и изложбата от съчинения на шестокласниците на тематика,,Аз обичам България, защото… ".

След привършване на трите кръга журито пресметна резултатите и разгласи, че двата тима са равностойни противници и никой не отстъпва по познания.

Госпожа Калина Иванова -  заместник-директор в ОУ,,Яне Сандански " показа, че съществени цели в построяването и оформянето на нашите деца като виновни и можещи персони са взаимната работа и положителният синхрон сред родители, възпитаници и учители. Тя акцентира, че подобен вид мероприятия като патриотичното съревнование,,Аз обичам България " сплотяват класовете, построяват у учениците умения за екипна работа и заздравяват връзките в фамилиите. "

В последна сметка двата тима са получили грамоти за присъединяване и се се почерпили с лакомства, обезпечени от Ръководството на учебното заведение.

От учебното заведение допълниха, че обичта към България не се мери с места и награди. Тя е възприятие, което всеки от нас носи в сърцето си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР