Учебният корпус на Математическа гимназия Акад. Кирил Попов“ Пловдив от

...
</TD
>Учебният корпус на Математическа гимназия Акад. Кирил Попов“ Пловдив от
Коментари Харесай

Учебният корпус в МГ вече носи името на доц. Кирчо Атанасов

" Учебният корпус на Математическа гимназия " Акад. Кирил Попов “ Пловдив от през днешния ден носи името на дългогодишния шеф на гимназията - доцент Кирчо Атанасов. “. Това разгласи при разкриване на образователната 2023/24 година Веселина Карапеева, шеф на елитното учебно заведение.

" Доц. Атанасов е емблема за Математическата гимназия. Учебният и корпус е напълно негово достижение. Затова през днешния ден, в символ на признателност към неговото дело и живот, за неговата безрезервност към учениците, учителите и просветната общественост Учебният корпус ще носи неговото име. С респект и поклонение пред делото му!, заключи под аплодисментите на родители, възпитаници и учители Карапеева.

1240 възпитаници прекрачиха в първия образователен ден прага на Математическата гимназия. " За някои от Вас този ден е първи в нашата гимназия, а за други е финален първи образователен ден. На всички Вас поисквам да следвате фантазиите си, да сте горди с това, че сте ученици на МГ и да знаете, че вратите на Вашето учебно заведение са постоянно отворени. Вярвам, че с вдъхновението и професионализма на преподавателите, с упоритостта на учениците и търпението на родителите ще реализираме триумфи. На добър час! “.

Да стартират образователната година с убеденост, че тя ще е сполучлива, с готовност да следват и развиват традициите, както и с подготвеност да продължат възходящото развиване и постигане на най-високите просветителни стандарти, пожелаха на възпитаници и преподаватели от академичната общественост на Технически университет Пловдив.

В памет на забележителния учител, политик и държавник Кирчо Атанасов, в наличието на някогашни негови възпитаници и сътрудници, както и сегашни учители бе излъчен кино лентата " Да логаритмуваш фантазията “ на Гергана Никленова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР