У нас не трябва да надделява частният интерес, а трябва

...
</TD
>У нас не трябва да надделява частният интерес, а трябва
Коментари Харесай

Адвокат: Съжалявам, че го казвам. На морето ни идват най-долнопробните туристи

У нас не би трябвало да надвива частният интерес, а би трябвало да надвива публичният. При това състояние в нашето Черноморие от дълго време частният е надвил доста повече над публичния. Отдавна хубавите кътчета са множеството застроени, и то са застроени безобразно, грозно, без жанр, без някаква най-малко тъждественост в кварталите, без изобщо някак да наподобяват добре тези места, кой както му е скимнало по този начин се строи.

Какъвто жанр къщи или хотел му е скимнало, по този начин се строи. Това сподели юрист Дончо Бораджиев, съавтор на Националната тактика за къмпиране в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " по отношение на регулацията по Българското Черноморие и непрекъснатите разногласия сред воюващи лагери.

" Ние нямаме един прекрасен архитектурен образ, който да сътвори дълготраен и резистентен туризъм. И може би най-виден този образец е на Слънчев бряг, където се събраха 4 обитаеми места, към този момент са от край до край събрани. Има празни, пустеещи хотели, този вид туризъм докара, скърбя, че ще го кажа, само че той докара най-долнопробния вид туристи за на ниска цена алкохол и секс туризъм и опиати, те това идват да вършат. И в действителност, ние имаме задоволително такива места към този момент и би трябвало да запазим дребното ни останала природа и да дадем късмет на един различен туризъм, който в действителност обаче води най-богатите туристи ", счита още той.

По думите му сега има разделяне в страната сред море и провинция, и останалата част.  " Това разделяне, то е неприемливо и по закон да се ползват закони разнообразни на територията на страната. Истината е, че качествените, законните, добре обособените къмпинги са доста повече в провинцията, в сравнение с морето. По морето, там хората непрекъснато биват изнудвани, те работят на ръба на закона ", уточни юристът.

" Всеизвестно е в Община Царево, че би трябвало да се прави подаяние, и това е една такса успокоение. И те по тази причина и “Якото място " толкоз време, макар желанието на шефа всичко да се мине по закон, да се легализира по въпреки и остарялата Наредба, те единствено викат “Не, не, няма проблем, няма проблем ". И в този момент внезапно, когато стана неуместен индивидът, внезапно се появи проблем. Сега ли ги видя Община Царево тези нелегално, в този момент какъв брой някои са противозаконни, някои не са, да се произнесе там. Сега ли ги видя, те са там от 12-13 години тези бунгала.  

И да има наглостта по време на пандемия, когато събира доброволци Община Царево, той на 8 септември беше, праща чиновници на общината да лепят бележки на хората от къмпинга, вместо да са на първа линия на бедствието. Така че аз не пазя противозаконното строителство, изрично не пазя, нашата тактика е напълно в концепцията, че тя пази и свободното къмпиране, само че се прави доста сериозна разлика сред независимост и свободия ", безапелационен бе Дончо Бораджиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР