Цените на храните са основна тема у нас в последните

...
</TD
>Цените на храните са основна тема у нас в последните
Коментари Харесай

Пловдив удари тавана по скъпотия

Цените на храните са съществена тематика у нас в последните месеци. Те имат наклонност да порастват у нас, а скоро държавното управление разгласи, че взима ограничения със спекулацията. Оказа се, че някои огромни магазини поставят шокиращи надценки на цените на храните.

Колко обаче костват главните храни на тържищата?

Къде са най-скъпи и най-евтини?

Businessnovinite.bg съпостави цените на съществени хранитени артикули на тържищата, с цел да даде отговор на тези въпроси. Това са цените на едро и надлежно без надценка, която, както видяхме може да варира доста.

Средната цена на кг захар е към 2.70 лв., такава е цената в София. Най-евтина е захарта в Бургас - 2,30 лв., а най-скъпа - в Пловдив - 3 лв..

Пакет брашно от 1 кг. приблизително коства 1,40 лв.. В София и Бургас то се продава за 1,50 лв., в Пловдив - за 1.90 лв., а най-скъпо е в Силистра, където стига до 2.10 лв..

Олиото в София коства 4.90 лв., горе долу такава е и цената в Силистра. В Бургас цената му е най-ниска - 3.90 лв., а в Пловдив най-висока - 5 лв..

При сиренето и кашкавала ножицата в цените е доста разтворена. 

При сиренето килограмът е най-евтин още веднъж в Бургас, където се продава за 9.50 лв.. Средна е цената му в София, Благоевград и Силистра, към 13-14 лв. за кг. В Пловдив килограмът стартира от междинните цени за страната и стига до фрапиращите 23 лв. на едро. 

Подобно е ситуацията и при кашкавала. Средната му цена е 18 лв. на кг. Отново най-евтин е в Бургас, където се продава против 10 лв. на кг., а най-скъп в Пловдив, където цената стига до 25 лв.. 

Цената на каймата е към 8 лв. на кг. Този път най-евтина е в Добрич- 5.50 лв., а най-скъпа в Силистра - 11 лева на кг.

Като цяло може да заключим, че множеството съществени храни са най-скъпи в Пловдив, а най-евтини в Бургас.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР