Тракия икономическа зона е започнала работа по производството на биометан

...
</TD
>Тракия икономическа зона е започнала работа по производството на биометан
Коментари Харесай

Западна компания ще инвестира впечатляваща сума в нов завод в България

Тракия икономическа зона е почнала работа по производството на биометан и водород, за зареждане на производството. В зоната работят и влагат голям брой високотехнологични задгранични компании и се чака впечатляваща инвестиция, това коментира инж. Пламен Панчев, изпълнителен шеф на Тракия икономическа зона по.

Тракия икономическа зона е първата въглеродно неутрална индустриална зона в Европа. Немската икономическа медия Handelsblatt на първа страница отбелязва, че Тракия икономическа зона съумява да притегли немски компании и дава платформа за положителното посланичество на немски компании у нас. А Берлинският всекидневник Tagesspiegel съпоставя Пловдив с  " новия Пекин “, описа Панчев.

Преди 5 години зоната приема тактиката си за въглеродна индиферентност. Тогава те не са уверени, че производството на възобновима и чиста сила ще са водещите планове в зоната, само че сега положителните резултати са факт, съобщи гостът. Секторът на чистата и възобновимата сила притегля огромен брой вложители в региона, добави той.

В зоната се развиват редица нови планове, един от които е за производството на “е-bike " (електрически велосипеди) от българска компания. Производството на транспортни средства задвижвани от възобновими източници е мощно застъпено в района.

Една от най-умните заводи на Schneider Electric е ситуирана в зоната, съобщи Панчев.

Те не престават с нов високотехнологичен план, информацията към който е конфиденциална, добави той. Но разкри, че размерът на инвестицията е много впечатляващ. 

Той изясни, че това не са просто вложени средства в нов цех, а нови технологии и висококвалифицирани работни места.

Относно вложенията в сектора Панчев сподели, че техният размер трябва да се  " преценява “, че това е ново произвеждане и ще изисква квалифицирана работна ръка. 

" Все повече бизнесът е деен и все по-добре работи с българските висшите образователни заведения. Ако преди 10 година констатирахме, че тази връзка (между бизнес и образователни заведения) е доста слаба или съвсем не съществува, сега имаме напълно друго положение на тези взаимоотношения. “

Работата би трябвало да продължи със съдействие с страната, до момента в който професионалното обучение не стане приоритет и да за страната, няма по какъв начин да се обезпечат нужните фрагменти за промишлеността. Панчев чака положително съдействие с всички институции на централно и локално равнище.

Индустрията предлага положително възнаграждение на искащите квалифицирани фрагменти, тя би трябвало да се показа като мечтана дестинация за кариерно развиване в очите на децата, които избират кариерен път и родителите им, изясни гостът. Той добави, че имаме младо потомство, което способства за развиването на промишлеността.

Компаниите в зоната желаят да употребяват възобновима сила на положителни пазарни цени. Не малко вложители " поглеждат “ към този момент към водород, показа Панчев. За това икономическата зона са приключили първите механически планове за производството на биометан и водород с партньорство със Ситигаз. Това е козът, на който ще разчитат за привличане на вложения и развиването на зоната.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР