Това е детска площадка пред блок Малчика на бул. Скобелев

...
</TD
>Това е детска площадка пред блок Малчика на бул. Скобелев
Коментари Харесай

Детска площадка, която тъне в боклуци и мизерия: Младежи ли са виновни? 

Това е детска площадка пред блок Малчика на бул. Скобелев до Математическата гимназия...

Няма потребност да споделям, че е неизползваема за дребни деца нали? Това написа засегнат русенец в известна Фейсбук група, видя Ruse24. 

Ето какво още показа жителят, публикуваме текста без редакторска интервенция: 

" Невероятна бедност, преливащи кошове, отпадъци из цялата площа

Всичко това е дело на подрастващите младежи - пушат, пият, чупят...

Дано се вземе под внимание този сигнал!

За страдание това не е единствената площадка в такова окаяно положение. "

Мнозина се съгласиха, че този случай не е изключение. 

" Аз мисля, че наше обвързване е да имаме непрекъсната гражданска позиция и да пазиме средата, в която живеем. И несъмнено в случай че бях аз, всякога когато видя сходна панорама щях да алармирам. Както щях и да направя забележка непосредствено и да обясня позицията си. Не бих изтърпяла да викат и чупят под прозореца ми или като погледна да виждам тази бедност, в очакване някой да вземе ограничения вместо мен. Няма по какъв начин на всяка площадка да стои по един инспектор. Ако ние не браним това, което имаме и желаеме да употребяваме в бъдеще, няма кой да пристигна и да го прави вместо нас. Това не е рядко срещана панорама. На съвсем всички площадки не се съблюдават възрастовите ограничавания. Голяма част от родителите и децата като видят площадка и одобряват че става за деца на всевъзможни възрасти, само че това не е по този начин. Затова има табелки за каква възраст са предопределение площадките. От там би трябвало да се почне, от нас родителите. ", пише участник в полемиката, която се образува под поста. 

Според жителите би трябвало да има взаимна работа сред семейство и институции, която да увеличи гражданското съзнание на подрастващите. 

Снимки на детската площадка, вижте в галерията!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР