Таксите за сватби и погребения се увеличиха с решение на

...
</TD
>Таксите за сватби и погребения се увеличиха с решение на
Коментари Харесай

В Пловдив увеличиха цените на някои услуги

Таксите за сватби и погребения се усилиха с решение на Пловдивския общински съвет от през вчерашния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

С 29 гласа " за ", 7 " срещу " и 4 " въздържал се " съветниците утвърдиха измененията в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив. 

Таксата за брачен обред в работни дни се усилва от 72 на 84 лв., а в почивни дни - от 138 на 150 лв.. Изнесеният обред от 264 лева става 294 лева Сватба с фолклорен тракийски обред в централния младоженски дом и в зала " Тракия " до момента струваше 396 лева и става 420 лева, а изнесеният нараства от 540 на 570 лв.. 

Вдигат се цените на 22 услуги, свързани с осъществяване на заравяне и разчистване на гробни места. Тези такси не са увеличавани от 10 години, показват от общинското дружество " Траурни действия ".

Разрешението за таксиметров транспорт нараства от 34 на 60 лева при в началото издаване, а продължаването му се подвига от 26 на 50 лв.. 

Таксите на услугите на Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс " се усилват с 20%.

Дървата за огрев на Оперативна програма " Градини и паркове " нарастват от 66 лв. с Данък добавена стойност на 120 лева с Данък добавена стойност за 1 кубик. 

Оперативна програма " Жилфонд " ще прави против възнаграждение нова услуга - " превоз и предпазване на открити (иззети) движимости и багаж. По предложение на предприятието, което ръководи басейна на Спортното учебно заведение, той ще се употребява гратис единствено от учениците с профил " плуване " от СУ " В. Левски ", а не от всички възпитаници. Цената за прилагане на покрития общински плувен басейн отчасти се усилва с 18-20%.

Част от входните билети на пловдивските музеи също се покачват. В обектите на ОИ " Старинен Пловдив " се вкарват нови тематични комбинирани билети, най-скъпият от които е с сказка - 125 лева Отделен ценоразпис има за прилагане на възрожденските къщи в Стария град, Античния спектакъл, Малката базилика, Епископската базилика, Римския стадион, подземния етаж на " Екселсиор ". 

От наредбата отпадна плануванаъа нова такса за служебно паркиране в уголемен режим по предложение на групата съветници от ГЕРБ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР