Световната седмица на предприемачеството е инициатива създадена от Ewing Marion

...
</TD
>Световната седмица на предприемачеството е инициатива създадена от Ewing Marion
Коментари Харесай

Студенти и ученици от Бургас се включиха в Световната седмица на предприемачеството

Световната седмица на предприемачеството е самодейност основана от Ewing Marion Rauffman Foundation и Make your Mark, с две съществени цели – да насърчи предприемачеството и да усъвършенства образованието на децата и младежите. За петнадесета поредна година тази самодейност трансформира седмица от месец ноември в най-мащабния в света празник на бизнесмените, които дават живот на концепциите си, предизвикват икономическото развиване за възстановяване на благосъстоянието на хората.

Всяка година се организират събития на локално, национално и международно равнище в 160 страни от всички континенти. Разнообразието от начинания свързва младежите с бъдещи сътрудници, ментори и други евентуални вложители, като всичко това разкрива пред тях и нови благоприятни условия. Символичен хазаин на самодейността за България е " Джуниър Ачийвмънт “.

Част от седмицата по предприемачеството е самодейността " Иновационен лагер “ на тематика " Храната на бъдещото в нашия град “ – създадена от Джуниър Ачийвмънт, която има за цел да стимулира младежите да бъдат изобретателни и да поемат опасности в интерактивна среда. Организатор и хазаин на иновационният лагер за Бургас бе СУ " Епископ Константин Преславски “. В него взеха присъединяване възпитаници от СУ " Епископ Константин Преславски “, възпитаници от СУ " Св. св. Кирил и Методий “ -Карнобат, студенти компетентност Индустриален мениджмънт от Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", Бургас

По време на лагера екипите трябваше да показват и защитят своята концепция пред жури в състав: доцент доктор Добромир Йорданов - учител в Университет " Проф. доктор Асен Златаров ", Галина Стоянова - старши специалист Професионално обучение и образование в РУО - Бургас, Мартин Илиев - шеф на СУ " Епископ Константин Преславски “ - Бургас, Маргарита Паскалева - шеф на СУ " Св. св. Кирил и Методий “ - Карнобат.

Първо място завоюва тим " Safety Wrap “ – с лозунг " Чиста природа, несъмнено бъдеще “, които предложиха нови био разградими опаковки построени от царевично нишесте и био пластмаса. Второ място се класира отбора на " Eco Future “ с лозунг " Надежда за по-добро и екологично бъдеще “. На трето място се класираха тим “Second life " с апликация, която регистрира количество храна, което е рециклирано от потребителя и тим " Metanoia " – показаха концепция за бизнес организация, която се занимава с компостиране.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР