Стрейтлайн ЕАД иска да бъде вписан като съсобственик в държавен

...
</TD
>Стрейтлайн ЕАД иска да бъде вписан като съсобственик в държавен
Коментари Харесай

Стрейтлайн с нови претенции за земя в Росенец

Стрейтлайн ЕАД желае да бъде вписан като съсобственик в държавен терен в лесопарк Росенец с идентификатор 07079.831.167 и повърхност малко над 35 дка по КК. Дружеството е някогашен притежател на два прилежащи поземлени парцели с идент. 07079.831.113 и 07079.831.114, с повърхност надлежно 3775 кв.м. и 4397 кв.м, оповестиха от Областна администрация Бургас.  

Областният шеф на Бургас Пламен Янев апелира това искане, защото в рамките на парцела попадат площи от морското дъно и морската акватория, които по закон са обществена държавна благосъстоятелност и върху тях сдружението не би могло да придобие благосъстоятелност. Видно от КАИС, настоящата кадастрална карта не отразява правилно границата на морския бряг.

В държавния парцел също по този начин е осъществено и строителство без утвърдени строителни бумаги и позволения - триетажна солидна постройка, както и монолитно построена подпорна стена, завършваща с железна защитна ограда. Височината на стената е към 6,50м и гранични с морския бряг. Функцията й е за стабилизиране и брегоукрепване на двата частни парцели, понастоящем благосъстоятелност на Хермес Солар ООД.

При построяването на подпорната стена, същата обаче не е позиционирана вярно и е изпълнена в прилежащия държавен парцел, като при осъществяване на инспекция от способените органи не е открито съществуване на записано интензивно свлачище или мощна ерозия на морския бряг, което да постанова осъществяването на укрепителната стена.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР