Спешното почистване на растителността от коритото на река Марица в

...
</TD
>Спешното почистване на растителността от коритото на река Марица в
Коментари Харесай

Спешното почистване на река Марица в Пловдив се отлага

Спешното разчистване на растителността от коритото на река Марица в рамките на Пловдив се отсрочва за неопределен срок. Причината е нова тъжба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от отхвърлен от процедурата участник, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Жалбата е подадена от " Ековат - България " ЕООД и е против решението за избор на реализатор на публичната поръчка " Предприемане на незабавни, неотложни и предаварни работи за предварителна защита на риск от наводнения посредством разчистване на коритото на р. Марица ". Производството занапред ще се гледа от Комисия за защита на конкуренцията.

Това е втора тъжба против решението на община Пловдив за избор на реализатор. Първата бе от  " БКС озеленяване " ЕООД, София, което предложи цена от 977 480,50 лева без Данък добавена стойност, само че беше отстранено от конкуренцията. Мотивът е, че участникът не е представил разяснение за метода на формиране на препоръчаните от него в ценовото предложение единични цени, което не обосновава препоръчаните цени, последното е ненапълно и необективно, базира се на кардинални изказвания, не са представени надлежни доказателства, начина на ценообразуване не отразява по какъв начин са избрани обособените разноски, планувани от участника, не са включени всички нужни разноски.

" Ековат -  България " ЕООД взе участие в процедурата с оферта от  538 900,48 лева без Данък добавена стойност, само че бе отстранена, защото е показала аргументация, която не обосновава препоръчаните цени, последната е непълна и необективна, базира се на кардинални изказвания, не са представени надлежни доказателства, метода на ценообразуване не отразява по какъв начин са избрани обособените разноски, планувани от участника.

Припомняме, че с решение от 20 февруари конкурсната комисия избра за реализатор смолянската компания " Ростер " ООД. Дружеството предложи цена 1 172 290,81 лева без Данък добавена стойност при планирана стойност посочена от възложителя 1 249 000 лева без включен налог. В процедурата участваха общо пет компании, само че две от тях - " Алфа Пи Форест " ООД и " Венигаз " ЕООД, отпаднаха от надпревараха, защото не предоставиха ключ за декриптиране на своята оферта в посочения период.

Обявяването на открита процедура за незабавното разчистване на река Марица беше предшествано от два несполучливи опита за непосредствено възлагане на дейностите на съответна компания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР