SoftServe – дигиталната ИТ компания с офис в Пловдив, днес

...
</TD
>SoftServe – дигиталната ИТ компания с офис в Пловдив, днес
Коментари Харесай

IT компания с офис в Пловдив ще работи по проект за излитане и кацане на Луната, финансиран от NASA

SoftServe – цифровата ИТ компания с офис в Пловдив, през днешния ден разгласи проекти за присъединение към интернационалния екип, финансиран от НАСА по план за създаване на лунни технологии. Проектът е вследствие на извоюваната премия за финансиране по стратегия “NASA STTR 2023 Phase II " от основаната в Сан Антонио “Astroport Space Technologies " за прогрес в развиването на технологии за кацане на площадки в рискови условия и за обезпечаване на изцяло по-безопасни кацания на Луната.

Воден от носителя на премията Astroport, екипът по роботика и усъвършенствана автоматизация на SoftServe ще работи дружно с консорциум от световни сътрудници, с цел да ръководи групово строителните старания на Луната. Участващите членове на екипа имат за задача да симулират роботизирани системи за жива структура, механично взаимоотношение и свободно придвижване по повърхността на Луната.

" Като част от този план ще създадем модели за терамеханичното взаимоотношение сред съоръжение, строителни машини и реголит. Нашата работа ще включва основаването на огромен брой цифрови симулации на строителния развой, като се вземат поради характерностите и свойствата на почвата и разнообразни обстановки. Заедно с нашите сътрудници, ще проучим опциите за взаимоотношение сред машини, устройства на място и оптимални транспортни концепции. Този план ни разрешава да работим върху новаторски технологии за бъдещето “, разяснява Любомир Демкив, началник процедура по роботика, SoftServe.

Планира се планът да стартира този месец. Програмата на НАСА за трансфер на технологии за дребен бизнес (STTR) е годишна безплатна помощ за финансиране на проучвания, разработки и демонстрации на новаторски технологии, които поддържат потребностите, избрани от НАСА.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР