Снощи площадът пред Общината в Русе се оказа тесен, за

...
</TD
>Снощи площадът пред Общината в Русе се оказа тесен, за
Коментари Харесай

Стотици русенци се хванаха на най-дългото хоро в центъра на града

Снощи площадът пред Общината в Русе се оказа стеснен, с цел да побере танцуващите русенци. Танцова школа " Играорци “, техни другари и инцидентни минувачи извиха най-дългото русенско хоро под песенния акомпанимент на обичания национален реализатор Николай Славеев. Стотици хора танцуваха повече от час и половина хора и ръченици, трансформирайки откриването на креативния сезон на " Играорци “ в паметен празник.

Николай Славеев сервира пъстра китка от песни от всички краища на България, като съумя да вдигне на крайници и седящите на пейките по-възрастни фенове на концерта. Русенци демонстрираха, че обичат и ценят българския фолклор, а Николай Славеев откровено се впечатли от уменията на танцуващите.

Основателят на Танцова школа " Играорци “ Богдан Донев закри грандиозния театър с думите: " Не просто ви благодаря, а ви прегръщам за този празник, другари! “. Той пожела попътен вятър през новия креативен сезон освен на дългогодишните танцьори в школата, а и на новодошлите. Защото хубостта и благосъстоянието на българските национални танци би трябвало да бъдат споделяни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР