Служителите от ДАИ Пловдив продължават с , предава Plovdiv24.bg.Те настояват

...
</TD
>Служителите от ДАИ Пловдив продължават с , предава Plovdiv24.bg.Те настояват
Коментари Харесай

Недоволство в ДАИ Пловдив - искат повече пари и нови униформи

Служителите от ДАИ Пловдив не престават с, предава Plovdiv24.bg .

Те упорстват за 30% нарастване на работните заплати и равнене на възнагражденията на една и съща служба, защото сега има разлика от 400-500 лв..

Иска се също да бъдат назначени още най-малко 200 инспектори, защото България има ангажимент съгласно европейските регламенти да прави инспекция на пасажери и товарни транспорти. Не на последно място се слага въпросът за възстановяване на изискванията на работа, нови униформи и възобновяване на автопарка, посочи инспекторът от ДАИ - Пловдив Стойчо Стойчев. 

Протестът ще продължи според арбитражното съглашение и чиновниците ще правят работа в понижен размер, т.е. - в случай че за деня има записани за научен изпит 5 групи, ще бъде изпитана една. Идентична е обстановката и с практическия изпит. Миналата седмица са били върнати половината от претендентите за водачи. На тези, които пътуват от далечни градове, да вземем за пример Карлово, им е обявено по телефона да не се разкарват на вятъра. Останалите, които не са разбрали, че има ефикасна стачка, се явяват и схващат на място. 

Протестът ще продължи до момента в който се изпълнят настояванията на чиновниците. Не е ясно какъв брой време ще отнеме, защото не са извикани на диалози в ИА АА и не се организират договаряния сега.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР