След приемането ни в еврозоната фалшификатори от цял свят могат

...
</TD
>След приемането ни в еврозоната фалшификатори от цял свят могат
Коментари Харесай

Измамници от цял свят може да се прицелят в България, след като влезем в еврозоната

След приемането ни в еврозоната фалшификатори от целия свят могат да се прицелят в България. Това предизвести шефът на Асоциация " Активни консуматори “ Богомил Николов, представен от " Телеграф “.

Винаги, когато има промяна на парите, фалшификаторите се активизират, тъй като в първите два-три месеца доста хора не познават новата валута и елементарно могат да бъдат излъгани.

" Затова е значимо Министерство на вътрешните работи и ДАНС да наблюдават за сходни измами “, уточни Николов.

Съгласно законопроекта за еврото, който бе огласен от финансовото министерство преди ден, смяната на левовете с евро ще се прави в Българска народна банка, банките и пощите.

Николов прикани да се провеждат и мобилни пунктове за обмяна на пари, които да обикалят по-малките обитаеми места, където няма нито банкови офиси, нито поща. Такива пунктове биха могли да бъдат основани както от пощите, по този начин и от банките.

Правила

Законът за еврото разказва разпоредбите, по които ще се прави закръгляването на цените. За да няма злоупотреби от страна на търговците, цените в първите месеци ще се изписват и в евро, и в левове.

Въпросът обаче е какво ще стане по-късно. Според Богомил Николов цените може да се закръгляват както нагоре, по този начин и надолу.

" Ние сме малко късметлии с този закрепен валутен курс “, уточни той. И даде образец с вендинг машините или автомивките с монети.

Ако да вземем за пример в този момент, с цел да си измиеш колата в автомивка, би трябвало да пуснеш монета от 2 лв., след промяната на парите е евентуално цената да стане единствено едно евро, просто за облекчение, тъй като има такава монета.

Така клиентът ще си спести два цента, колкото би трябвало да даде в допълнение, в случай че цената в левове се трансформира в евро според закрепения курс.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР