Система за ранно предупреждение за високи води ще бъде изградена

...
</TD
>Система за ранно предупреждение за високи води ще бъде изградена
Коментари Харесай

Изграждат система за ранно предупреждение за високи води

Система за ранно предизвестие за високи води ще бъде построена по река Стряма, заяви регионалният шеф, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Такава система има по река Чая. Вече е построена станция в Бачково, поставят се в станции в Асеновград и Наречен, а Стоев оказва подпомагане да се направи в Хвойна и по-късно и в Чепеларе. 

" Идеята е като има данни за покачване равнището на реката да се пристъпи в точния момент към евакуация и мероприятия, които да опазят живота и имуществото на хората. За Въча има такава система " - изясни регионалният шеф. 

След наводнението в община Карлово през септември е предоставено на БД -  Източнобеломорски регион да обследва цялата територия. Посочени са три категории проблематични сектори и, където е належащо, Междуведомствената комисия ще бъде изпратена незабавно да направи оглед. Констатациите в нейния отчет са наложителни за осъществяване. 

На среща с представители на БД и Регионална инспекция за опазване на околната среда като предпочитана задача е сложена работата за съгласувателните процедури за разчистване на речните корита. Дейностите би трябвало да се извършат в този момент, а не напролет и към този момент са извършени диалози с компаниите, които имат контракти за разчистване на речните корита, сподели още. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР