Ще оставим на следващия редовен кабинет националната концепция за дуалното

...
</TD
>Ще оставим на следващия редовен кабинет националната концепция за дуалното
Коментари Харесай

Министър: Ще оставим на следващия редовен кабинет националната концепция за дуалното обучение

Ще оставим на идващия постоянен кабинет националната идея за дуалното образование. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността по време на форум-дискусия, проведен от клъстер  " Тракия икономическа зона " през днешния ден. По думите му това не е тематика, която може да се реши за година или две и е нужен народен компромис и последователност по нея.

Проектът е направен след разбор на австрийския и швейцарския модел у нас. " Важно място в концепцията ще имат държавните обществени предприятия. Досега те са стояли отвън този развой, а и страната има механизъм да ги насърчи да вземат участие “, акцентира министър Стоянов.

" Надяваме се това да докара до в допълнение разпространение на самодейността и да подтикне освен повече частни компании да се включат, само че и повече родители да се доверят на тази система на образование “, разяснява още той. Министър Стоянов добави, че е належащо да се натрупа сериозна маса от участници в плана, тъй като досега базата данни на Министерството на стопанската система и промишлеността демонстрира, че единствено 89 работодатели имат интерес да образоват посредством работа, а общият брой възпитаници включен в самодейността е под 500.

Участниците в днешния конгрес дискутираха обстоятелството, че технологиите във компаниите изпреварват образованието и това постанова промени в просветителните стратегии. Те се сплотиха към мнението, че е належащо страната и бизнеса да обединят напъните за рестарт на професионалните гимназии, като фирмите следва да вземат участие интензивно в този развой. В тази връзка министър Стоянов сподели, че " в годините доста компании са създали старания в вярната посока, само че независимо. Затова с тази идея и общи дейности бихме могли да реализираме резултати за малко време “.

" Тракия икономическа зона " е най-големият промишлен парк у нас и сплотява над 200 предприятия, в които са заети 45 000 индивида.

В днешното събитие край Пловдив участваха президентът на Република България, министърът на нововъведенията и растежа, представители на общинската и регионалната администрация, управлението на клъстер  " Тракия икономическа зона " и други.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР