Семейство от Пловдив обжалва в Апелативен съд присъдата си за

...
</TD
>Семейство от Пловдив обжалва в Апелативен съд присъдата си за
Коментари Харесай

Семейство от Пловдив осъдено за измами и пране на пари, жената имала много връзки

Семейство от Пловдив апелира в Апелативен съд присъдата си за измами и пране на пари, предава Plovdiv24.bg . Севда Сотирова е наказана на 5 години отнемане от независимост и санкция, а брачният партньор й Илиян Сотиров - на 3 години условно с изпитателен период от 3 години. И на двамата са наложени санкции от по 50 000 лв..

Сотирова се представяла за работеща в адвокатска адвокатска фирма с доста връзки в съда, прокуратурата, полицията, общините, както и за длъжностно лице от системата на прокуратурата на Република България – “прокурорски асистент във ВКП “, " секретар на основния прокурор " и " заместник-районен прокурор на Пловдив “ а брачният партньор бил водач, само че взел участие и в срещите. Жената обещавала против избрани суми да спомага за понижаване на санкции, за смяна на ограничения за неотклонение на арестувани лица, понижаване на компенсации при произшествия и други

Измамите са осъществени през интервала от месец декември 2011 година до месец юли 2017 година в Девин, с. Триград, Доспат, гр. Смолян, с. Бяга, обл. Пазарджик, София и гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение. Деянията са осъществени през непродължителни интервали от време, при една и съща конюнктура и при еднаквост на виновността, за да набави за себе си и за брачна половинка си полза. Общият размер на вредите е 377 756 лева и 4 500 евро, като е направила опит да измами още едно лице с 15 000 лв..

Защитата на Сотирови изиска да се направи нов графологичен разбор и да се приложи към делото протокол на КОНПИ от ноември 2023 година по обвиняването за пране на пари, само че съдът не почете настояванията. В последната си дума Сотиров съобщи, че е почтен, а жена му сподели, че оставя на магистратите да дефинират наказването й. Решението би трябвало да бъде оповестено до два месеца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР