Седмината граждани на Нигерия и Гана, които бяха заловени за

...
</TD
>Седмината граждани на Нигерия и Гана, които бяха заловени за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста екзотичните дилъри, въртели бизнес в Слънчев бряг

Седмината жители на Нигерия и Гана, които бяха хванати за разпространяване на опиати в Слънчев бряг остават в ареста. Това реши преди минути Окръжен съд Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

Чуждите жители са упрекнати за това, че са част проведена незаконна група, занимаваща се с разпространяване на наркотични субстанции. В нея са взели участие общо 8 души. 7 от тях за арестувани в събота в Слънчев бряг, а едно лице е оповестено за търсене. Групата е работила в изискванията на висока нелегалност.

Те са следени през последните два месеца. Обвиняемите са работили в ясно изразена йерархична конструкция, а всеки от тях е имал избрана роля в групата. Имало е и човек, който е трябвало да обикаля с велосипед и да следи има ли полицейски чиновници наоколо до местата на покупко-продажбите.

Разпространявани са главно три типа опиати, съхранявани в специфични тайници – заровени в пясъка, скрити в храстите, както и до дребни търговски обекти, ситуирани на централната алея в Слънчев бряг, като мястото се променяло всеки ден, а зареждането ставало в разнообразни часове.

Клиентите били подбирани доста деликатно, главната част от тях са чужденци. Цената се определяла и от степента на алкохолно замайване на клиентите. Най-често половин доза кокаин е коствала сред 120 и 160 лв., а цигара марихуана – сред 30 и 50 лв..

По време на следствието са открити 140 таблетки екстази, над 100 джъмпера с марихуана, над 50 джъмпера с кокаин и сума в разнообразни валути в общ размер на към 20 000 лв.. Участниците в групата са със статут на непрекъснато пребиваващи в България. Адресните им регистрации са на разнообразни места в страната, само че е открито, че са наемали квартири в Слънчев бряг.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР